Vrijeme je za biznis – Una Zečić

Danas smo u rubrici “Vrijeme je za biznis“ naše radio emisije “Dobar dan regijo“ ugostili Unu Zečić, profesorku engleskog i grčkog jezika, koja je osnovala školu stranih jezika u sklopu udruženja građana “SuperU“. Sa njom smo pričali o prethodnoj godini, koja se poklapa sa školskom godinom, kao i planovima za predstojeću godinu, koja, naravno, počinje u septermbru.

“Može se reći da je prethodna godina bila veoma uspešna. Uspešno smo realizovali naša prva dva projekta. Što se tiče polaznika, imali smo oko sedamdeset njih, koji su konstantno bili prisutni, dok je određen broj dolazio povremeno. Imamo mešovitu starosnu strukturu polaznika, kako decu školskog uzrasta, tako i odrasle ljude. Pored engleskog jezika, prošle godine smo prvi put uveli i nemački jezik. Svi oni prolaze iste metode učenja, a u radu nam mnogo pomaže interaktivna tabla, koju smo nabavili zahvaljujući učešću na Sajmu poslovnih ideja. Kada govorimo o optimalnim grupama za rad, najbolje je kada imamo od sedam do deset osoba po grupi“ započela je priču Una Zečić.

U drugom dijelu razgovora više pažnje smo posvetili predstojećoj godini.

“Plan je da od septembra uvedemo i engleski jezik po školskom programu, uz ono što smo već radili do sada. Neka deca iz raznih razloga ne mogu da isprate kompletno gradivo u školi, pa je ovo način da se taj problem reši. Uskoro ćemo raspisati poziv i očekujemo dobar odziv. Od početka nove školske godine preći ćemo na novu lokaciju, u Vodovdanskoj ulici.Imamo u planu i nove projekti, ali o tome ćemo moći više da pričamo ako neki od njih bude usvojen“ rekla je Una Zečić.

M.V.