“Vrijeme je za biznis“ – gošća Katarina Jovanović

Gošća rubrike “Vrijeme je za biznis“ u sklopu emisije “Dobar dan regijo“ bila je Katarina Jovanović, umjetnica iz Ljubovije. Sa njom smo pričali o tome kako je moguće povezati ono što volite i posao.

“Završila sam Srednju školu za dizajn, pa Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija Beograd. Bavim se slikanjem murala, ali i drugim vrstama likovne umetnosti. Takođe, bavim se i glumom. U prethodnom periodu, jedanaest meseci provela sam u Barseloni i tamo sam slikala murale i radila za kompaniju koja se bavi uređivanjem i izdavanjem vila. Sve ono što klijenti zamisle, mogu da uradim, bilo da se radi o oslikavanju spoljašnosti ili unutrašnjosti stambenih, poslovnih ili bilo kojih drugih prostora. Na “Instagram“ profilu “@kjartee“ možete pogledati veliki broj mojih radova, a tako me možete i kontaktirati“ rekla je Katarina Jovanović.

Sa Katarinom smo razgovarali i o radionici u edukativnom entru za djecu “’Beskrajna priča“ na kojoj je bila predavač.

“Ova radionica se bazira na temi umetnosti, naročito likovne. Decu ćemo upoznati sa bojama, saznaće koje su osnovne boje i kako da dobiju ostale boje. Takođe, plan je da napravimo jedno drvo koje će biti ukrašeno radovima ove dece. U pitanju su deca od četiri do jedanaest godina starosti. Mislim da svako dete ima priliku da iskaže svoje sklonosti prema umetnosti, a na roditeljima je da odluče da li će ih dalje “gurati“ ako se pokaže da su talentovani“ prokomentarisala je ovu temu Katarina Jovanović.

Piše: M.V.