“Tema dana“ – projekat “Naš radio“

Danas smo u “Temi dana“ našeg “Jutarnjeg programa“ pričali o završetku projekta “Naš radio“. Ovaj projekat je implementiran u saradnji Udruženja “Prijatelji Srebrenice“ i Udruženja za brigu i opšta prava djece “Naša djeca – RadiYo Active“ iz Zenice.

Projekat je trajao dvanaest mjeseci, a u tom periodu je urađeno dvadeset radio emisija “Đe zapelo“. Ova emisija se bavila svim temama bitnim za mlade: sportom, umjetnošću, učešću mladih u procesu odlučivanja u lokalnim zajednicama, pravima žena, mladim preduzetnicima, itd. Skoro smo imali posljednju epizodu pod nazivom “Niđe nije zapelo“ kada smo napravili osvrt na kompletan projekat.

Takođe, “Naš radio“ se bavio i stanjem i položajem “community“ medija u BiH. Izvještaj o stanju ovog, trećeg medijskog sektora, podijeljen je sa javnošću.

U jednoj od emisija koja se bavila tematikom sporta, ugostili smo Slobodanku Vitor iz KK “Miloš Delić“ Bratunac, pa smo nju i danas ugostili u sklopu “Teme dana“.

“Tema uticaja roditelja na izbor sporta kojim će se djeca baviti je jako zanimljiva. Mislim da djeca potpuno samostalno treba da donose odluke i da je greška vršiti pritisak na njih. Sportom se prvo treba baviti zbog fizičke aktivnosti i da bi se izbjegli određeni zdravstveni problemi kod djece u ranom uzrastu. Sama emisija “Đe zapelo“ je birala dobre teme, koliko sam pratila. Moram istaći da mi iz pojedinačnih sportova nemamo toliko medisjkog prostora pa je i sa te strane bitno ovo što vi radite i pratite nas.“ rekla je naša gošća Slobodanka Vitor.

Projekat “Naš radio“ podržan je od strane USAID-a, odnosno Programa za podršku nezavisnim medijima (IMEP).

Piše: M.V.