“Tema dana“ – KUD “Most“ Bratunac

Nastavljamo sa serijom gostovanja mladih osoba koje na najbolji mogući način predstavljaju naš grad i regiju. Gosti emisije “Tema dana“ našeg radija bili su članovi KUD-a “Most“: Nikolina Jokić, Nikolina Mijatović, Miloš Šarenac, Đorđe Nikolić i Ognjen Kolunija. Takođe, u gostima su nam bili i predsjednik KUD-a “Most“ Miloš Mitrović i umjetnički rukovodilac Brano Stojanović.

Svi zajedno su iskoristili priliku da nam najave ono što ih očekuje u narednom periodu, a i sve nas zajedno sa njima.

Već za nekoliko dana očekuju nas “Dani malina“. KUD “Most“ će aktivno učestvovati i predstaviti se u sklopu ovog događaja. Nakon toga 26. avgugsta slijedi gostovanje u Čajniču, a tokom septembra slijedi učešće u aktivnostima povodom obilježavanja godišnjice obnove Manastira Sase.

Od 16. do 19. avgusta u Bratuncu će boraviti Dejan Milisavljević – Zvečanac, čuveni koreograf, koji će postaviti nove koreografije za naš KUD.

Tokom prethodnog perioda članovi KUD-a “Most“ učestvovali su na smotrama folklora u Grčkoj, kao i u Užicu, odnosno u mjestu Zaklusi.

Naši mladi gosti su se složili da je druženje i upoznavanje novih ljudi, kao i upoznavanje različitih kultura, najznačajnija stvar koju im folklor donosi.

KUD “Most“ trenutno ima 140 članova u više grupa, a naši gosti su iskoristili priliku da pozovu mlade osobe iz naše regije da im se pridruže.

M.V.