„Tema dana“ – Gosti: Slobodanka Vitor i Magdalena Vesić

U današnjoj „Temi dana“, radio-emisiji koju emitujemo u sklopu našeg Jutarnjeg programa, ugostili smo Slobodanku Vitor i Magdalenu Vesić iz KK „Miloš Delić“ iz Bratunca. Povod njihovog gostovanja na našem radiju u Bratuncu bilo je učešće mlade karatistkinje Magdalene Vesić na prvenstvu Republike Srpske, a zatim i na prvenstvu Bosne i Hercegovine u karateu.

„Karate klub „Miloš Delić“ nastao je 1993. godine u Hadžićima, a njegova pregregistracija u Bratuncu izvršena je 1996. godine. Danas ovaj klub broji i do 70 članova, uzrasta od pet do dvadesetpet godina. Veoma smo zadovoljni svim našim članovima, bez obzira da li su oni osvajali medalje i uzimali učešće na nekom od takmičenja. Naš klub vrši upis novih članova u sali KK „Miloš Delić“, koja se nalazi preko puta OŠ „Branko Radičević“, i to svakim radnim danom od 18 do 20 časova. Dobrodošli su svi koje ovaj sport interesuje, naravno uzrasta od pet do dvadesetpet godina.“, rekla je za naš UpsMedia radio Slobodanka Vitor, sekretar KK „Miloš Delić“.

Mlada Magdalena Vesić iza sebe ima 146 medalja sa raznih turnira: opštinskih, republičkih, državnih, evropskih i svjetskih. Ova mlada dama je dokaz da je sve moguće ako se dovoljno posvjetite onome čemu težite.

„Veoma je zabavno posjećivati i učestvovati u turnirima i takmičenjima, upoznam dosta svojih vršnjaka sa kojima pokušavam da očuvam kontakt. Veoma volim ovaj sport, iako on nije zastupljen u našoj državi. Svojim uspjehom bih voljela da promjenim ovu činjenicu.“, ističe mlada Vesićeva.

Magdalena Vesić je učestvovala na prvenstvu Republike Srpske u karateu na kojem je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju. Takmičila se u borbama pojedinačno u kategoriji kadeta. Na prvenstvu Bosne i Hercegovine osvojila je peto mjesto u katama, a imala je čak i 21. protivnika. Njen uspjeh je zaista impresivan. Pored Magdalene, na oba ova prvenstava za KK „Miloš Delić“ nastupio je i Milo Obradović i to u borbama pojedinačno, u kategoriji kadeta.

„U Bratuncu će se 29. septembra održati „Memorijalni turnir Miloš Delić“. Svi zainteresovani mogu posjetiti ovu manifestaciju koja će, najvjerovatnije, biti održana u sportskoj dvorani u Bratuncu. Naš klub je takođe, prije pola godine, osnovao i sekciju za karate u Krasan Polju. Trenutno u ovoj sekciji imamo 25 članova i mogu reći da sam prezadovoljna rezultatima mladih članova.“, ističe gospođa Vitor.

Piše: A.A.