„Kulturni nokaut“ – Gošća: Vida Milanović

U današnjoj emisiji „Kulturni nokaut“ ugostili smo učiteljicu Vidu Milanović. Učiteljica Vida dugi niz godina radi u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ i za dvije godine ide u penziju. Svima, i onima koje je učila i onima koje nije, ostaće u sjećanju kao jedan vrstan pedagog i predavač.

„1977. godine sam završila Pedagoški fakultet u Tuzli. Po završetku studija odmah sam se zaposlila, prvo sam radila u Pobuđu, u Kravici, a potom u Glogovoj. Od rata pa sve do danas radim u Osnovnoj školi „Branko Radičević“, izuzetak su jedino dvije godine kada se škola renovirala i te godine smo bili smješteni u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Za sve ove godine ni jednom nisam imala nedoumicu po pitanju izbora profesije. Kada bih imala priliku da se vratim u godine kada sam upisivala fakultet, opet bih izabrala isto. Smatram da je profesija kojom se bavim za mene, kao što tvrdim da je isti slučaj i sa mojom kolegama koji su sada već u penziji.“, ističe naša gošća.

Vida Milanović iza sebe ima izvedenih deset generacija učenika. Za sve je vežu posebne emocije i, kako kaže, svi učenici su joj dragi i nikoga ne bi izdvojila.

„Sada su došle i nove generacije prosvjetnih radnika, sa kojima se takođe dobro slažem. Djeca su malo popustila što se tiče discipline, ali i dalje dobro uče. Iskoristila bih ovu priliku da apelujem na današnje roditelje kako bi posvjetili više pažnje svojoj djeci. U današnjem vremenu kada je djeci dostupan internet, potrebno je povratiti bitne porodične vrijednosti i akcenat staviti na porodicu i odnose.“, ističe gospođa Milanović.

Osnovna škola „Branko Radičević“ u posljednjih par godina mnogo je uradila na poboljšanju svog enterijera i eksterijera, odnosno promjenjena je stolarija, okrečene učionice, te završen novi mokri čvor. Po riječima učiteljice Milanović, sve navedeno itekako utiče na rad osoblja ove škole i daje posebnu svježinu pri ulasku u školski hol.

Piše: A.A.