Jedanaesta epizoda „Đe zapelo“ – Tema „Nezaposlenost mladih“

Emisija Đe zapelo, koju sprovodi Udruženje Naša djeca Zenica i Udruženje Prijatelji Srebrenica, je uspješno stigla do svog 11. izdanja, a ono što vas očekuje u ovom izdanju su kao i uvijek važne teme, zanimljiva dešavanja, te naravno šaljivi dio emisije.

U ovom izdanju emisije razgovaramo o veoma važnoj temi, pogotovo za mlade ljude naše države. Naime, govorićemo o nezaposlenosti mladih, te koliko je zapravo ovaj problem prisutan i bitan u našoj državi. U zeničkom studiju na ovu temu smo razgovarali sa Denisom Vejzović, predsjednikom Unije studenata, dok je gost u srebreničkom studiju Milojko Vasić, koordinator u poslovnom savjetovalištu Udruženja Prijatelji Srebrenici. Kao i uvijek, moći ćete čuti mišljenja građana po pitanju toga da li su mladi u mogućnosti pronaći posao sa pristojnim uslovima rada.

Pored tematske ankete, očekuje vas i opuštajuća šaljiva anketa, a naše građane smo u ovom izdanju pitali da li će u Njemačku bauštelu, ili će za medicinara. A kao i uvijek, tu je rubrika (ne)dešavanja, gdje ćete imati priliku čuti aktuelna dešavanja iz Srebrenice i Zenice.

Novo, 11. izdanje emisije Đe zapelo možete da poslušate u utorak 14. maja, na našim frekvencijama od 13:30h!