“High five“ – gost Dejan Živanović

Gost našeg radio programa bio je Dejan Živanović, muzičar iz Bratunca. Sa njim smo pričali o njegovim počecima i cjelokupnoj dosadašnjoj karijeri.

“Moji muzički počeci vezani su za početak osamdesetih. Otac je primjetio da zviždim neke melodije, sviram zamišljene gitare i slično i kupio mi je harmoniku. Nakon toga pohađao sam nižu muzičku školu, klavir i solfeđo. Poslije četiri godine, došlo je do određenog zasićenja i potrebe da ne sviram samo ono što je neko drugi napravio i tako sam počeo da stvaram sopstvenu muziku. Bio sam član muzičke sekcije KUD Vaso Jovanović iz Srebrenice, ali i KUD-a “Mladost iz Bratunca i KUD-a “Azbukovica“ iz Ljubovije i u tom periodu smo nastupali širom regije, u Srebrenici, Bratuncu, Ljuboviji. Početkom devedesetih sa grupom “Mak“ uradio sam neke prve ozbiljne stvari u muzici. Nakon toga, otišao sam u Beograd i tamo nastavio sa radom. Iz tog perioda bih izdvojio instrumental “N.A.R.O.D.“ za koji mi je većina kolega rekla da je najozbiljnija stvar koju sam uradio. Poslije sam se vratio u Bratunac. Sarađivao sam sa većinom muzičara iz naše regije. Želim da napomenem da je himna KK “Vihor“ nešto što sam ja uradio sa mojim pokojnim rođakom Đoletom i ekipom sa tadašnjeg radija “Palma“. Od bendova sa kojima sam sarađivao izdvojio bih: “Grešnici“ iz Beograda, Gnijev anđela“ iz Bratunca, “Afera“ iz Srebrenice, “Infuzija“ iz Bratunca. Tokom ovog perioda sam prešao kilometre i kilometre i svirao na raznim proslavama“ rekao je kroz osmjeh Dejan Živanović.

Dejan je jedan duži period radio i na radiju.

“To su bila vremena kad je radio bio veoma slušan. Ja sam na radiju radio nešto kratko i prije rata u Srebrenici, a u Bratuncu prije nekih dvadesetak godina i to pune tri godine. Može se reći da je to bio “zlatni period“ za radio. Tad su i prve nove tehnologije uvođene, počev od “Vinampa“ i “lajvstrimova“, ali i interneta uopšte“ nadovezao se se Dejan.

M.V.