Vlasenica: Poljoprivrednicima obezbijeđena mehanizacija u sklopu projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana 2019-2020“

Jedanaest poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine Vlasenica preuzelo je poljoprivrednu opremu i mehanizaciju koja im je obezbijeđena u sklopu projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti zapadnog Balkana 2019-2020″.
Ovaj projekat koji finansira Vlada SR Njemačke, zajedno realizuju Opština Vlasenica i njemačka nevladina organizacija “HELP”.

Read more

„Pokreni se, promjeni s(v)e u doba korone“- Omladinska emisija u realizaciji mladih iz Birča i Zenice

U današnjoj emisiji “Tema dana” emitovali smo treću emisiju “Pokreni se, promjeni s(v)e” koja se bavi pitanjem odnosa mladih, muzike i medija u Bosni i Hercegovini za vrijeme korona virusa. Mladi iz Birča su sa vršnjacima iz Zenice podijelili svoja iskustva i aktivnosti za vrijeme izolacije zbog pojave korona virusa, zajednički kreirali radio emisije uz podršku novinara UPSMedia radija i RadiYo Aktiva iz Zenice, na čijim se frekvencijama emisije i emituju. Emisija je nastala u okviru projekta “Plugged in to positive narratives: Community journalism in Birač” koju realizuje Udruženje “Prijatelji Srebrenice” zahvaljujući podršci programa BHRI.

Read more

UŽ „Podrinje 1“: Završnica projekta RELOAD

U Bratuncu je juče održana završna konferencija projekta RELOAD koji implementira Udruženje žena “Podrinje 1” koji nosi naziv “Unaprijeđenje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja kroz savremenu tehnologiju proizvodnje maline u organskom postupku” čiji su nosioci Opština Bratunac, UNDP i Udruženje žena “Podrinje 1”.

Read more

„Tema dana“- Radovan Petković o aktivnostima Doma kulture Bratunac

U emisiji „Tema dana“ gost našeg radija bio je direktor Doma kulture Bratunc i trener ŽOK „Bratunac“ bio je Radovan Petković. Sa njim smo razgovarali o proteklim dešavanjima u Domu kulture u Bratuncu kao i o predstojećim događajima. U drugom dijelu emisije tema razgovora bile su aktivnosti ženskog odbojkaškog kluba.

Read more