Sedamdesetpet godina od “Dana D“

Danas se navršava sedamdesetpet godina od “savezničkog“ iskrcavanja u Normandiji, koje je pomoglo bržem završetku Drugog svjetskog rata. O tome smo malo pričali i u našoj radio emisiji “Tema dana“. Šestog juna 1944. na plaže Normandije u sjeverozapadnom dijelu Francuske iskrcalo se više od 150.000 savezničkih vojnika. Borbe u Normandiji su poznate pod jedinstvenim nazivom “Overlord“ ili “Vrhovni gospodar“, a samo iskrcavanje kao “Operacija Neptun“ ili još poznatije “Dan D“.

Read more

Tema dana: Zvanično saopštenje i najava događaja “Moj grad, moj brend“

U emisiji Tema dana, našeg radija, najavili smo sutrašnji događaj “Moj grad, moj brend“. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da posjete ovaj događaj, čiji početak je zakazan za 11 časova u prostorijama Udruženja “Prijatelji Srebrenice“. U nastavku teksta pročitajte kompletno zvanično saopštenje.

Read more

„Tema dana“ sa Nevenom Vidovićem (24.5.2019)

Godišnjice, značajni događaji i važna okupljanja brojnih zvaničnika, predstavnika i ljudi iz svih krajeva svijeta, upravo se održavaju u prostorijama ovog svečanog salona koji se nalazi u Bratuncu, a koje je danas i centralno mjesto naše emisije „Tema dana“ u kojoj razgovaramo upravo sa vlasnikom ovog objekta, ali i idejnim tvorcem otvaranja ovog svečanog salona iz koga se uvijek, a vikendima konstantno, može čuti neka dobro znana pjesma, zvuk otvaranja šampanjca ili na koncu, zvuci trubača.

Read more