„Ljepota i (na)zdravlje“ – Gost: Branko Trijić

U današnjoj emisiji „Ljepota i (na)zdravlje“ imali smo zanimljivog gosta, fizioterapeuta Branka Trijića. Gospodin Trijić jedan je od rijetkih koji je imao priliku da odmah nakon završetka škole počne da se bavi svojom profesijom. Radio je u Banji Dvorovi, a prije nekoliko sedmica stigao je iz Austrije gdje se takođe posvetio ovoj medicinskoj grani.

Read more

„Ljepota i (na)zdravlje“- Uskoro otvaranje psihološkog Savjetovališta za mlade u Domu zdravlja u Bratuncu

U današnjoj novogodišnjoj emisiji „Ljepota i (na)zdravlje“ ugostili smo psihologa Ivana Kuča sa kojim smo razgovarali o bolestima zavisnosti koje sve češće pogađaju mladu populaciju, o zdravlju mladih i o pokretanju psihološkog savjetovališta za mlade u Domu zdravlja u Bratuncu.

Read more

„Ljepota i (na)zdravlje“ – O skijanju sa Ognjenom Kuljaninom

I ako je današnji gost radio-emisije „Ljepota i (na)zdravlje“ rukovodilac službe za finansije Doma zdravlja Bratunac, povod njegovog gostovanja na UPSMedia radiju nije njegov profesionalni rad i angažovanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, već hobi. Naime, Ognjen Kuljanin je strastveni skijaš i sa njim smo u današnjoj emisiji razgovarali upravo o ovom sportu, počecima skijanja i skijaškoj sezoni koja je već počela.

Read more

„Ljepota i (na)zdravlje – Gost: Nikola Trifunović

Današnji gost radio-emisije „Ljepota i (na)zdravlje“ bio je viši fizioterapeut Nikola Trifunović. Sa gospodinom Trifunovićem smo razgovarali o pacijentima koji najčešće posjećuju Dom zdravlja u Srebrenici, koje su najčešće bolesti njihovih korisnika i koja je prevencija značajna da bi se uticalo na razna stanja zbog kojih građani Bratunca i Srebrenice posjećuju Centar za bazičnu rehabilitaciju gdje ovaj fizioterapeut pruža svoje usluge.

Read more

Ljepota i (na)zdravlje sa Svetlanom Lazić, diplomiranim nutricionistom-dijetetičarem

Krajem avgusta mjeseca ste imali priliku da na UPSMedia radiju poslušate naš intervju sa gospođom Svetlanom Lazić, diplomiranim nutricionistom-dijetetičarem. Tema tadašnje radio-emisije „Ljepota i (na)zdravlje“ bili su dijetni režimi kojih se najčešće pridržavamo bez savjeta stručnjaka, kratkoročno, sa isto tako kratkoročnim rezultatima. Današnja tema usko je vezana za period koji slijedi, a to je „Ishrana i fizičke aktivnosti u zimskom periodu“. O nedoumicama kako se hraniti u hladnijem periodu godine i kako prilagoditi fizičku aktivnost u pasivnom periodu smo takođe razgovarali sa gospođom Lazić, a dio intervjua UPSMedia radija pročitajte u tekstu.

Read more

„Ljepota i (na)zdravlje“ – Gosti: Aleksandar Vasić i Gordana Mlađenović

U današnjoj emisiji „Ljepota i (na)zdravlje“ ugostili smo direktora Doma zdravlja Bratunac, doktora Aleksandra Vasića i medicinsku sestru Gordanu Mlađenović. Povod njihovog gostovanja u današnjoj radio-emisiji je učešće Doma zdravlja Bratunac na Festivalu zdravlja i zdravog načina života koji je održan 13. i 14. septembra u Bijeljini. Takođe, tim medicinskog osoblja Doma zdravlja učestvovao je na Medicinijadi na  Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, u Republici Srbiji, krajem avgusta ove godine. 

Read more