Milenko Maksimović: ,,Čitajte što više, to je neuporedivo sa gledanjem rijaliti programa“

Gost emisije ,,Kulturni nokaut“, na našem radiju, bio je Milenko Maksimović iz Bratunca. Radi se o pasioniranom ljubitelju knjige i čovjeku koji je sigurno rekorder po broju pročitanih knjiga na godišnjem nivou u opštini Bratunac. Taj broj u jednoj godini ide i na preko 150 naslova.

Read more

„Kulturni nokaut“- Miloš Mitrović: Online koncert KUD-a „Most“ iz Bratunca

U današnjem Kulturnom nokautu ugostili smo predsjednika Kulturno-umjetničkog društva „Most“ iz Bratunca, Miloša Mitrovića. Sa njim smo razgovarali o nedavno održanom onlajn koncertu, utiscima, kao i problemima sa kojima se susreću članovi ovog KUD-a.

Read more

„Kulturni nokaut“- Tatjana Golijanin: Online nastava manje pogoduje odličnim učenicima

U današnjem Kulturnom nokautu ugostili smo Tatjanu Golijanin profesoricu srpskog jezika i književnosti. Sa njom smo razgovarali o kvalitetu nastave tokom pandemije korona virusa, kojim učenicima više pogoduje ovaj način izvođenja nastave i zbog čega, ali i generelno o kvalitetu nastave u zadnjih nekoliko decenija.

Read more

„Kulturni nokaut“- Na današnji dan Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu

Švedska akademija na današnji dan 1961.godine dodijelila je Ivi Andriću Nobelovu nagradu za književnost za kompletno književno djelo o istoriji jednog naroda. Roman „Na Drini ćuprija“  smatra se vrhuncem tog djela. Andrić je time postao prvi Jugosloven koji je dobio najprestižniju svjetsku nagradu za književnost.

Read more