„Dobar dan, regijo“ – Gošće: Alma Palo Aličehić i Muamera Boškailo

U današnjem poslijepodnevnom programu Omladinskog studija za Bratunac i Srebrenicu ugostili smo direktoricu Fondacije „La tera nostra“, gospođu Almu Palo Aličehić i Muameru Boškailo, zaposlenu u ovoj fondaciji. Povod njihovog gostovanja na našem radiju bio je sastanak koji je održan u Srebrenici udruženjima i organizacijama sa teritorije ove opštine, a inicijatori su bili upravo predstavnici „La tera nostre“.

Read more

„Dobar dan, regijo“ – Gost: dr Danica Grujičić

Na tribinama koje su se održale sinoć u Bratuncu i Srebrenici govorila je dr Danica Grujičić, načelnik Odjeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Doktorica Grujičić pomjera granice na polju neurohirurgije, a veliki je borac za prava žena u svim društvenim oblastima. Tema tribina bila je „Posledice Nato bombardovanja u Srbiji i Republici Srpskoj“, a o tome je govorila i u intervjuu koji je tim UPSMedia uradio sa ovom izuzetnim ženom.

Read more

„Omladinski program“ – Gošće: mlade vokalne solistkinje iz Bratunca

Današnji „Omladinski program“ UPSMedia radija bio je posvećen djeci i „Dječijoj sedmici“. Tim povodom smo u goste pozvali tri mlade vokalne solistkinje iz Bratunca čiji je svaki nastup ostao zapažen. U pitanju su Valentina Matić i Sanja Živanović, učenice OŠ „Branko Radičević“ i Olja Babić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bratunca. Sve tri su imale nastup na IV Duhovnim večerima u Bratuncu i njihovo pjevanje je u svakom ko je prisustvovao ovoj manifestaciji probudilo posebne emocije.

Read more