Dobar dan regijo- Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“

Danas smo na našem radiju emitovali reprizu emisije „Dobar dan regijo“ u kojoj smo ugostili Željku Katanić, predsjednicu Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“, Ivanu Jovanović defektolaga i Marijanu Matić psihologa. Povod za gostovanje je novi projekat „Socijalno uključivanje djece i mladih sa poteškoćama u razvoju“.

Read more

„Dobar dan, regijo“- Esad Smajić o konkursu za stručna predavanja za pčelarstvo

„Današnji gost emisije “Dobar dan, regijo” bio je Esad Smajić, direktor Opšte poljoprivredne zadruge “Drina plod” iz Srebrenice. Povod njegovog gostovanja na UPSMedia radiju je raspisivanje konkursa za predavanja koje je ova zadruga obezbjedila za sve zainteresovane pčelare sa područja Bratunca, Srebrenice, Milića, Vlasenice i Zvornika. Konkurs je otvoren do 28.06.2020, a predavanja kreću početkom mjeseca jula.

Read more

ROCK SOLID BIRAČ: Uskoro škola rocka za mlade iz Birča!

Ovom prilikom UPSMedia i Gnijev anđela pozivaju sve zainteresovane da se prijave na učešće u rok školi, jer je ovo idealna prilika da se otvore nove mogućnosti, nauče nove stvari i upoznaju novi ljudi. Za sve iz susjednih opština prevoz na časove u rok školu biće besplatan. Prijave traju do 20.06.2020, ne propustite priliku i prijavite se!

Read more

„Dobar dan, regijo“- Radomir Pavlović o novoj knjizi „Osaćanin Jovo Divljaka“

U današnjem izdanju emisije “Dobar dan, regijo” ugostili smo doktora Radomira Pavlovića iz Srebrenice, direktora Nacionalnog parka “Drina”, a povod njegovog gostovanja na UPSMedia radiju je nova Pavlovićeva knjiga koja je juče izašla iz štampe.

Read more

„Lokalni heroji u doba korone“ u opštinama Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Šekovići, Bratunac, Srebrenica i Osmaci – emisija koju su pripremile kolege sa Radija „Magic“ iz Milića

“Lokalni heroji u doba korone” u opštinama Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Šekovići, Bratunac, Srebrenica i Osmaci su priče medicinskih radnika, apotekara, volontera, dobrih komšija, radnika komunalnih preduzeća, vatrogasaca, trgovaca, vozača, učenika i njihovih nastavnika…

Read more

„Dobar dan, regijo“- „Treba biti čovjek, biti vjernik.“- Damir Peštalić, glavni imam Islamske zajednice u Srebrenici

„Čestitam Bajram muslimanima i muslimankama u Srebrenici, širom BiH i u svijetu, Bajram Šerif Mubarek Olsun. Ramazanski Bajram je mjesec radosti obilježava kraj posta u mjesecu ramazana. To je poseban dan za sve vjernike širom svijeta koji treba provesti u krugu porodice, prijatelja, rodbine, i iskoristiti ga za širenje pozitivne energije, ljubavi, suživota, toleranicije. Blagdan je posebna prilika koju treba iskoristiti u ovu svrhu. 

Read more

„Dobar dan, regijo“- Udruženje žena „Maja“ Kravica o zajedničkoj kampanji sa Mrežom „Ring“

U današnjoj emisiji “Dobar dan, regijo” ugostili smo Nadu Marković predsjednicu Udruženja “Maja” iz Kravice i Marijanu Đukanović, zaposlenu u ovom udruženju i koordinatora na većini projekata. Povod njihovog gostovanja na našem radiju je kampanja koju ovo udruženje sprovodi zajedno sa Mrežom “Ring” , a tema ovogodišnje aktivnosti je radna eksploatacija onih koji su zbog pojave korona virusa prinudno ostali u inostranstvu, ali i zaštita radnih prava u vrijeme zaraze.

Read more

21. maj – Svjetski dan kulturne različitosti

Generalna skupština UNESCO-a usvojila je, u novembru mjesecu 2001. godine, Univerzalnu deklaraciju o kulturnoj različitosti, te proglasila 21. maj Svjetskim danom kulturne različitosti za dijalog i razvoj. Cilj je produbljivanje, razumijevanje i promicanje svijesti o važnom odnosu kulture i razvoja. Kulturološka različitost treba biti pokretačka snaga razvoja utemeljenog na toleranciji, međusobnom poštovanju, razumijevanju i prihvatanju. 

Read more