103. sjednica Kriznog štaba u Bratuncu – relaksiraju se ograničenja, ali neophodno poštovanje mjera

U Bratuncu je održana 103. sjednica Kriznog štaba povodom situacije sa epidemijom koronavirusa. Potvrđene su odluke Republičkog štaba za vanredne situacije, kojima se ukidaju ograničenja za rad velikom broju privrednih subjekata. Naglašena je potreba da se poštuju epidemiološke mjere, jer je u Bratuncu trenutno 36 aktivnih slučajeva infekcije, a 5 lica je na bolničkom liječenju. Počela je i vakcinacija starijeg dijela populacije.

Read more

Emitovana druga epizoda podkasta koji su kreirali mladi iz Zvornika i Kalesije

Dvadesetak mladih iz svih krajeva Bosne i Hercegovine pohađalo je prvi Podcast Bootcamp na ovim prostorima. Nakon što su savladali teorijsku osnovu, učesnici su se osposobili za audio i video montažu. Nakon završene petnaestodnevne obuke pokrenut je YouTube kanal „Već danas“ , koji su kreirali mladi iz Zvornika i Kalesije. Oni su več snimili  i montirali dvije epizode podcasta „VećDanas“. Tema druge epizode bila je: ,,Online nastava – da ili ne!?

Read more

Ulaganje u znanje je znak da ste na putu uspjeha, poručuju učesnice obuka

Usljed ograničenja uzrokovanih korona virusom, pronalazak posla je dodatno otežan, posebno ženskom dijelu populacije u ruralnim zajednicama. Razgovarali smo sa tri Srebreničanke koje su tokom prethodne godine učestvovale u obukama iz oblasti šivenja, krojenja i pripreme hrane, a kako bi unaprijedile izglede za pronalazak posla.  

Read more

Guber cilja pobjedu nad liderom, u duelu gdje mogu potvrditi kvalitet ekipe!

Fudbalski klub Guber u nedjelju očekuje derbi susret 17. kola Druge lige Republike Srpske ,,Istok“. U goste im dolazi lider na tabeli Budućnost iz Pilice, a početak meča zakazan je za 14.30. Tim iz Srebrenice je tokom dosadašnjih 16 rundi osvojio 27 bodova, a njihov naredni rival 33. Prvi ovosezonski okršaj između dvije ekipe, riješio je jedan gol u korist Budućnosti. 

Read more

Prva redovna sjednica SO Bratunac nije održana zbog nedostatka kvoruma

Prva redovna sjednica SO Bratunac nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici se pojavilo jedanaest odbornika iz: Ujedinjene Srpske, SDS-a, PDP-a, NDP-a, liste ,,Zajedno za Bratunac“ i Saveza za novu politiku. Preostalih četrnaest odbornika, koji su juče pokušali da održe Vanrednu sjednicu i da formiraju većinu, danas nisu došli. Načelnik Srđan Rankić najavio je i mogućnost novih izbora, ako se nastavi sa ovom praksom.

Read more

Marko Cvjetinović: ,,Najveće pojačanje Poleta je što su ostali svi igrači iz prvog dijela sezone“

Polet iz Kravice započeo je prethodne nedjelje pripreme za proljećni dio takmičenja u Područnoj ligi ,,Birač“. Prvi dio sezone zaključili su kao jesenji šampioni sa 22 boda iz 9 utakmica (7 pobjeda, remi i poraz). O očekivanjima za naredni period, u Temi dana našeg radija, razgovarali smo sa trenerom kravičkog kluba Markom Cvjetinovićem.

Read more

Načelnik Srđan Rankić: ,,Pozivam sve građane Bratunac da se pridržavamo novih mjera“

U Bratuncu je održana 101. sjednica Kriznog štaba Opštine Bratunac. Sjednicu je zakazao načelnik Srđan Rankić, zbog novih mjera Republičkog štaba, ali i zbog pogoršane epidemiološke situacije na području ove lokalne zajednice. Prisutni su bili direktori javnih ustanova.

Read more