„Dobar dan, regijo“ – KUD „Most“ Bratunac

U prvom dijelu današnje emisije „Dobar dan, regijo“ ugostili smo gospodina Miloša Mitrovića, Ognjena Koluniju i Đorđa Nikolića iz KUD-a „Most“ iz Bratunca. Sa njima smo razgovarali o godini koja je na izmaku, o najupečatljivijim utiscima iz iste kao i o godišnjem kocertu ovog KUD-a, koji je održan krajem mjeseca novembra.

„2019. godina je za rad našeg Društva itekako uspješna. KUD „Most“ broji preko 150 članova i ta brojka i dalje raste, što znači da pozitivno utičemo na našu zajednicu i da ima mnogo djece i omladine koji žele da nam se pridruže. Nadam se da ćemo u sljedećoj godini riješiti problem prostora za vježbanje, kao i problem sa binom na kojoj najčešće nastupamo, baš iz razloga što iz dana u dan sve više rastemo.“, ističe gospodin Mitrović.

Đorđe Nikolić i Ognjen Kolunija igraju u KUD-u „Most“ i prezadovoljni su nastupima i stečenim prijateljstvima.

„Najzanimljivije mi je bilo kada smo gostovali u Grčkoj, gdje smo domaćinima i ostalim gostima prezentovali naše igre. Naravno, stekli smo dosta prijatelja sa kojima se i danas čujemo i nadam se da ćemo imati priliku da ih pozovemo da gostuju u našem gradu.“, kaže Đorđe Nikolić.

„Slažem se sa Đorđem, veoma je interesantno upoznavati nove ljude i istomišljenike i nadam se da ćemo sa ovom tradicijom i nastaviti. Što se tiče folklora, svima koji nisu upoznati sa našom tradicijom i igrama, zadovoljstvo je prikazati ono čime se mi bavimo. Mnogi se nađu u čudu kada vide naše koreografije i smatraju da su veoma komplikovane, dok mi i naši članovi u njima uživamo.“, ističe mladi Ognjen Kolunija.

Naši gosti su u njihovo, i u ime svih članova KUD-a „Most“, slušaocima našeg radija i čitaocima portala UPSMedia, poželjeli srećne predstojeće praznike.

Piše: A.A.