“Dobar dan regijo“ – grupa “Gnijev anđela“

Danas smo u našoj radio emisiji “Dobar dan regijo“ pričali o 53. Gitarijadi u Zaječaru sa članovima grupe “Gnijev Anđela“ Branislavom Šarcem i Bogdanom Prodanovićem.

“Organizacija događaja je bila zaista odlična. Mi nismo otišli u Zaječar da se takmičimo već da se predstavimo što bolje. Svim članovima benda na umu bilo je samo kako će naša pjesma zvučati. Članovi žirija su nam rekli da smo za jedan glas ostali bez pobjede, ali to je, zaista, manje važno. Mislim da svako od nas koji smo učestvovali može potpuno realno da nas rangira, ako mu je to cilj. Nije postojao nikakav pritisak zbog toga što se u polufinalu svirala samo jedna pjesma. Naše pjesme su sve takve da u svakoj od njih možemo da prikažemo sebe i ono što radimo  na najbolji način. Ukupni utisci su odlični, upoznali smo mnogo muzičara, sa nekima dogovorili saradnju, dogovorili smo i neke svirke. Velika stvar za Bratunac je što su dva benda učestvovala na Gitarijadi i nastupila u finalu. Bratunac je već odranije, na neki način, prepoznat kao “grad roka“ u Republici Srpskoj i BiH. Mi smo se na samu Gitarijadu kvalifikovali sa mini-gitarijade u Zrenjaninu. Sa tog događaja bih istakao da sam se upoznao sa dečkom koji svira u bendu “Mehanizam“ iz Užica i on mi je rekao da je odlučio da postane muzičar nakon što je gledao mene na nastupu. To mi je izazvalo veliko zadovoljstvo. Iskoristio bih priliku i da najavim bajkerski reli koji će sa oko 140 bajkera svartiti na Rajsku plažu 8. jula. To je jedan međunarodni reli kroz zemlje bivše Jugoslavije“ rekao je, između ostalog, Branislav Šarac.

“Moram reći da sam zadovoljan našim nastupom na Gitarijadi kao rijetko kada. Obzirom da se svirala samo jedna pjesma u polufinalu to je bilo još zahtjevnije. Svirali smo pjesmu “Kraj“. Mi smo prije prijave za Gitarijadu razmišljali da li je to za nas, jer radimo već duži niz godina, pa smo možda pomislili da smo preiskusni. Međutim, na Gitarijadi smo se uvjerili da nema nikakvih ograničenja. Bitno je samo kakva ti je muzika. Mislim da smo “počistili“ binu u Zaječaru. Momci koji su, po riječima članova žirija, bili za nijansu ispred nas su po godinama stariji. Mislim da ne treba da budemo skromni i treba da shvatimo koliko smo mi uradili za muziku Bratunca u prethodnih dvadeset godina. Malo smo mjesto, ali imamo veliki potencijal u svakom smislu. Uskoro nas očekuje i Rok festival, koji uspijevamo da organizujemo sa ograničenim sredstvima“ nadovezao se Bogdan Prodanović.

Članovi benda pored Branislava i Bogdana, koji su pjevač i gitarista, odnosno gitarista, su i bas-gitarista Dragoslav Šarac i bubnjar Dušan Matić.