Dobar dan regijo – gosti članovi MK “Taurus“ Bratunac

Gosti našeg radio programa i emisije “Dobar dan regijo“ bili su članovi MK “Taurus“ Bratunac: Branislav Šarac, Aleksandar Renovčević i Jadranko Jovanović. Povod za gostovanje je najava predstojećeg “Međunarodnog turističkog moto relija“ koji dolazi u Bratunac, odnosno na Rajsku plažu, u ponedjeljak 8. jula.

“U ponedjeljak 8. jula u periodu od 17 do 20 časova na Rajsku plažu dolazi međunarodni “Međunarodni turistički moto reli“ koji već šesnaestu godinu obilazi gradove u zemljama bivše Jugoslavije. Za njih smo pripremili poseban program. Po dolasku će imati večeru, pa slijedi koncert bratunačke grupe “Gnijev anđela“, dok će u utorak imati doručak i u 12 časova reli nastavlja dalje. Prije nego što dođu kod nas učesnici relija kreću iz mjesta Rudovci kod Čačka, isti dan dolaze do Višegrada, gdje će imati ručak i onda nastavljaju prema Bratuncu i stižu po rasporedu kako smo već rekli. Moto asocijacija Srbije u početku je planirala samo da reli prođe kroz Bratunac, ali kada su vidjeli kakav prostor imamo na Rajskoj plaži odlučili su se za duži boravak, odnosno i da prespavaju. Najavljen je dolazak oko 100 bajkera, s tim što moramo istaći da taj broj može da varira. Mi ćemo već u ponedjeljak ujutro otići da sredimo prostor i da ga očistimo pa apelujemo na naše sugrađane da se potrude da ne ostavljaju smeće iza sebe, ne samo sad nego uopšte. Ovo je dobra prilika da promovišemo našu opštinu i potencijale koje imamo“ rekli su naši gosti.

Takođe, malo smo razgovarali o klubu i o drugim aktivnostima.

“Klub je zvanično osnovan pod nazivom “Taurus“ 2011. godine. Trenutno imamo 13 aktivnih članova. Redovno se sastajemo na mjesečnom nivou i dogovaramo aktivnosti. Trudimo se da obiđemo što više moto skupova, a i gdje ne stignemo ljudi imaju razumijevanja i rado se odazivaju na naš moto skup. Ovogodišnji moto skup biće održan 16. i 17. avgusta, naravno, na Rajskoj plaži. Nastupiće tri sjajna bend i to: “Sveti gral“ iz Novog Bečeja, “Plutonija“ iz Beograda i “Black and white“ iz Jagodine“ nadovezali su se Šarac, Renovčević i Jovanović.

Na kraju emisije iskoristili smo priliku da zajednički pozovemo naše sugrađane i građane susjednih gradova da posjete Rajsku plažu u ponedjeljak, a pozivamo vas i ovom prilikom.

M.V.