„Dobar dan regijo“ – Gosti: Branislav Šarac i Bogdan Prodanović

U današnjem izdanju emisije „Dobar dan regijo“, naši gosti su bili članovi benda „Gnijev anđela“, koji je u vikendu za nama, tačnije u subotu 4. maja, u okviru tradicionalnih „Đurđevdanskih dana“, održao sjajan koncert u Domu kulture u Bratuncu, Branislav Šarac i Bogdan Prodanović.

„Uspjeli smo, uprkos lošem vremenu, da organizujemo koncert u prostorijama Doma kulture, iako je današnja publika, prvenstveno mlađe generacije, nedovoljno upoznata sa rok muzikom. Naše generacije nisu imale internet, ali su više bili posvećeni međuljudskim odnosima, dok je danas drugačija situacija. Meni je posebno drago što smo ove godine nastupili u okviru „Đurđevdanskih dana“, jer, primjera radi, moj prvi nastup, kao petogodišnjem dječaku, bio je upravo na ovoj manifestaciji, koja se nekada zvala „Dani kulture“, kada je bila aktivna i stara postavka KUD-a „Mladost“ – rekao je Branislav, između ostalog.

Pored koncerta, sa ovim sjajnim muzičarima smo razgovarali i na temu muzike uopšte, ali i saznali nešto više o radu ovog benda koji na našoj muzičkoj sceni prisutan već više od dvije decenije, te čuli i neke od anegdota sa kojima se bend susreo u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

„Imali smo nastupe u brojnim gradovima, od Trebinja do Prijedora, ali meni je posebno ostao u sjećanju jedan nastup u Ugljeviku, tačnije na Majevici. Tada smo pokazali možda svu snagu, odgovornost, ali i upornost sa kojom se bend susreće kako bi ispunio očekivanje publike. Mi smo se tada borili sa vjetrom, blatom, u kome su završavali neki od instrumenata, kišom i jako lošim vremenom, ali opet, uspjeli smo da organizujemo dobru svirku, što je publika i prepoznala, a što je svakako i najvažnije. “ – dodao je još Bogdan na kraju današnjeg razgovora.

Autor: MILADIN TRIŠIĆ

Fotografija: UPSMedia