„Dobar dan, regijo“ – Gošća: Dragana Okanović

U današnjem drugom dijelu novogodišnje emisije „Dobar dan, regijo“ imali smo zanimljivu gošću o čijim aktivnostima i danas pričaju svi Bratunčani. Naime, riječ je o mladoj majci, Dragani Okanović frizerki i vlasnici Frizerskog studija „Okanović“ iz Bratunca. Gospođa Okanović je proteklih dana, uz podršku svojih kolega, organizovala dobrotvornu akciju za majke sa troje i više djece sa područja opštine Bratunac.

„Studio „Okanović“ svake godine organizuje ovakve akcije, ali je ovogodišnja bila najuspješnija. Svi frizeri, kozmetičari, neki od butika i zlatara, kao i mladih bratunačkih preduzetnica koje se bave poslastičarskom djelatnošću i neke apoteke, učestvovali su u ovoj akciji i ja sam im veoma zahvalna. Paketi sa poklonima su stizali u našu radnju i tek tada sam uvidjela ozbiljnost situacije. 155 majki je nagrađeno, frizerskim i kozmetičarskim tretmanima, kao i poklonima od navedenih radnji i preduzetnika. 63 majke i dalje čekaju na svoje poklone, a ja ću se potruditi da im u skorijem vremenskom periodu obezbjedim nešto od poklona.“, ističe naša gošća.

Studio „Okanović“ već deset godina uspješno posluje. Iz dana u dan dame koje rade u ovom salonu imaju sve više posla, što svakako potvrđuje kvalitet usluga. Naši slušaoci su u današnjoj emisiji  imali su priliku da od gospođe Okanović čuju neke savjete za prirodan tretman kose, a čuli su i neke od grešaka koje mlade žene svakodnevno ponavljaju.

“ Veoma je bitno da je kosa zdrava, a tome možemo doprineti pravljenjem maski od namirnica koje svakodnevno koristimo u kuhinji kao što su jaje, maslinovo ulje, majonez. Takođe, blajhanje i peglanje kose mnogo šteti istoj, te bi te navike trebalo svesti na minimum. Svima bih preporučila da masku za kosu što duže drže na kosi, jer je to ono što u stvari doprinosi poboljšanju i dodatnom sjaju kose.“, ističe gospođa Okanović.

Naša gošća redovno posjećuje razne seminare kod nas i u inostranstvu. Smatra da je u svakom poslu veoma bitna dodatna edukacija i to je ključ dobrog uspjeha. Svim svojim kolegama, našim slušaocima i svim Bratunčanima poželjela je srećne božićne i novogodišnje praznike.

Piše: A.A.