Četvrta epizoda emisije „Đe zapelo“ – Tema „Mladi i mediji“

„Đe zapelo“ je radijska emisija koju zajedničkim snagama rade UPSMedia radio iz Srebernice i Radio Active iz Zenice. Emisija pod nazivom „Đe zapelo“ će se emituje dva puta mjesečno i to jednom iz Zenice i jednom iz Srebrenice.

U utorak, 29.1.2019. godine, na UPSMedia talasima emitovaćemo četvrto izdanje emisije „Đe zapelo“, koju radimo zajednički sa „RadiYo Active“ iz Zenice.

Tema četvrte emisije je „Mladi i mediji“ – iz srebreničkog studija govorimo o U-REPORT-u, UNICEF-ovoj platformi čiji je cilj angažovanje i učestvovanje mladih u procesima donošenja odluka, a govorimo i o radiju „Active“ iz Zenice, kao i UPSMedia radiju, te anagažovanju mladih u ovim medijima…

Osim tematskog dijela, u emisiji ćemo čuti i ankete iz Srebrenice i Zenice o tome šta građani misle o pojmu građanin-novinar i da li sebe smatraju građanima-novinarima, a malo ćemo se i našaliti anketom – „Ima li života mimo Facebooka i Instagrama?“.

Emisiju možete poslušati u subotu, u 17 sati na 88,5 MHz (RadiYo Active) i u utorak u 13.30 na 103,5 MHz (UPSMedia radio).