18. epizoda „Đe zapelo“ – Tema „Upoznaj drugačije“

Pred nama je osamnaesto izdanje emisije „Đe zapelo“, što znači da je do kraja ovog našeg poduhvata ostalo svega dvije epizode.

Kao što znate, „Đe zapelo“ je radijska emisija koju zajedničkim snagama rade UPSMedia radio iz Srebrenice i Radiyo Active iz Zenice.

Emisiju pod nazivom „Đe zapelo“ emitujemo dva puta mjesečno, i to jednom kao domaćini iz Zenice i jednom iz Srebrenice.

Osim aktuelnosti iz Zenice i Podrinja, ova emisija u fokusu ima mlade ljude i teme koje se tiču mladih u BiH.

Podsjećanja radi, neke od naših dosadašnjih tema bile su: mladi u nauci, online pismenost, omladinske politike, nezaposlenost mladih, mladi i muzika…

Pošto smo svi mi pomalo isti, pomalo različiti, naša tema ovog puta je „Upoznaj drugačije“.

U okviru teme, u srebreničkom studiju ugostićemo Ivana Kuča, psihologa, i prof. Novku Petrović, sociologa.

U zeničkom studiYu o ovoj temi razgovaraćemo sa Ilmom Islambegović, nekadašnjom facilitatorkom Dječjeg parlamenta i učesnicom projekta „Upoznaj drugačije“ u Zenici.

Kroz našu redovnu, tematsku anketu pitali smo vas – Da li je teško biti drugačiji u BiH, te šta zapravo znači biti drugačiji u BiH?

Kao i u svakoj epizodi, i ovaj put pripremili smo šaljivu anketu. Ovaj put pitali smo vas – Po čemu ste Vi drugačiji od ostalih?

U rubrici (ne)dešavanja očekuju vas priče koje su obilježile protekli period u Srebrenici i Zenici.

Uz sve ovo, očekujte dosta dobre muzike, naravno.

Mislimo da je ovo dovoljno razloga da ne propustite poslušati 18. izdanje emisije “Đe zapelo”, i to – u nedjelju, 25. avgusta, u 10.00h na 88,5 FM i u utorak, 27. avgusta, u 13.30h, na 103,5 FM.

Budite uz nas i saznajte da li je različito u stvari isto i da li mi u suštini govorimo o istom koje je pojavno različito ili govorimo o stvarno drugačijem.