Ribolov za najmlađe: Održan „Drugi juniorski kup Bratunac 2019“

Danas je na Rajskoj plaži održano takmičenje za djecu u ribolovu pod nazivom “Drugi juniorski kup Bratunac 2019” gdje je nastupilo više od 40 učesnika.

U organizaciji Sportsko ribolovnog društvo „Drina“ Bratunac, a u saradnji sa osnovnim školama “Vuk Karadžić” i “Branko Radičevič” održano je drugo takmičenje u ribolovu u disciplini udicom na plovak za juniore i mlađe juniore koje je i ove godine okupilo veliki broj takmičara.

Takmičenje je održano u dvije kategorije, prva grupa do 5 razreda osnovne škole. Prvo mjesto osvojio je Dejan Josipović, koji je jedini od učesnika imao ulov. Kako ostali takmičari nisu imali ulova, izvlačili su papire na kojima su bili ispisani brojevi dva i tri. Nakon izvlačenja, Milica Stevanović je dobila nagradu za drugo mjesto, a Miloš Krsmanović za treće.

„Nije bilo teško, ali nisam očekivao da ću upecati ribu. O ribolovu sam učio od tate i djeda. Djed je malo iskusniji, dok tata samo zna osnovne tehnike“- rekao je Dejan Josipović, pobjednik ovogodišnjeg takmičenja za mlađe kategorije.

U drugoj kategoriji od 6 do 9 razreda osnovne škole nagađeni su Marko Matić sa ulovom od 670 grama prvo mjesto, drugo Saša Varagić i treće mjesto pripalo je Milošu Kubatliji.

Nastavnik OŠ „Vuk Stefanović Karadzić“ Filip Simić, govorio nam je o tome  šta promoviše ribolov i koji je cilj takmičenja.

„Djeca su jako talentovana. U školi im pokažemo osnovne tehnike, odnosno opremu. Ribolov promoviše jedan zdrav način življenja, podizanje ekoliške svijesti i očuvanja prirode, a ulov kao ulov, to je na drugom mjestu. Naravno i druženje je tu-rekao je, između ostalog, Filip Simić.

Organizatori uz podršku Opštinom Bratunac i ove godine su obezbijedili vrijedne nagrade, a za sve učesnike obezbijeđen je pribor, hrana za ribu i slatki paketi.

„Djeca su uživala. Ovo je zaista jedan divan susret. Sve je proteklo kako treba, a najbitnije je da se djeca druže. Mi nastavljamo sa organizacijom i sljedeće godine, a u narednom periodu organizujemo i druga takmičenja“- rekao je ribočuvar Miroslav Lončarević.

Na kraju takmičenja, nagrade i zahvalnice učesnicima uručio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović, te poručio da je cilj opštine da kroz različite načine zabave i sporta stimuliše omladinu da se druže i da slobodno vrijeme provode u prirodi, a ne na internetu.

Više o današnjem takmičenju možete poslušati u ponedjeljak u emisiji „Tema dana“ na talasima Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac na 103,5 MHz.

Autor: Maja Davidović