Održana 20. redovna sjednica SO Bratunac

Danas su odbornici Skupštine opštine Bratunac održali 20. redovnu sjednicu na kojoj je prisustvovalo 17 odbornika iz pozicionih i opozicionih stranaka.

Sjednica skupštine sa radom je počela po dnevnom redu od 14 tačaka. Prva tačka dnevnog reda, Usvajanje izvoda iz zapisnika sa devetnaeste redovne sjednice Skupštine opštine Bratunac, usvojena je sa 13 glasova.

Nakon toga usvojena je i sljedeća tačke dnevnog reda – Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o izgradnji zgrade opštine i stambeno poslovnog objekta. Za ovaj prijedlog glasalo je 14 odbornika.

Nedeljko Mlađenović načelnik opštine Bratunac rekao je da je sve spremno za uklanjanje stare zgrade, nakon čega kreće izgradnja novog objekta. Urađen je projekat i izgradnja tog objekta će koštati dva miliona maraka od kojih će milion biti pomoć Srbije, a drugu polovinu obezbijediće opština uz pomoć Vlade Republike Srpske. Tokom izgradnje novog opštinskog objekta, opštinska uprava biće privremeno preseljena u prostorije Doma kulture Bratunac.

Sa 13 glasova usvojen je Prijedlog odluke o načinu i uslovima Javne prodaje gradskog građevinskog zemljišta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Bratuncu.

Odbornici su sa 14 glasova razriješili dužnosti načelnika Odjeljenja za opštu upravu opštinske uprave Bratunac, Ognjena Radića, te sa 14 glasova usvojili Prijedlog odluke o imenovanju VD načelnika Odjeljenja za opštu upravu opštinske uprave Bratunac. Ovu dužnost u narednom periodu obavljaće diplomirani pravnik Marko Blagojević.

Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje načelnika Odjeljenja za opštu upravu opštinske uprave Bratunac usvojen je sa 14 glasova.

Usvojen je i Prijedlog odluke o imenovanju konkursne komisije za sprovođenje Javnog konkursa za izbor i imenovanje načelnika Odjeljenja opšte uprave opštinske uprave Bratunac. Za ovaj prijedlog glasalo je 14 odbornika. Komisija je formirana od dva člana iz opštinske uprave, dva odbornika i jedan član sa liste stručnjaka. Članovi komisije su: Rada Veselinović, Andrijana Marković, Boris Trninić, Fadila Muminović i Nada Simić.

Odbornici su sa 14 glasova razriješili dužnosti člana Odbora za žalbe Opštine Bratunac Gradimira Krivaka. Sa 13 glasova usvojili su Prijedlog odluke o imenovanju VD člana Odbora za žalbe Opštine Bratunac. U narednom periodu ovu dužnost će obavljati diplomirana pravnica Tijana Trninić.

Usvojen je Prijedlog odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Odbora za žalbe Opštine Bratunac. Za ovu odluku glasalo je 13 odbornika.

Odbornici su usvojili i Prijedlog odluke o imenovanju konkursne komisije za sprovođenje Javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Odbora za žalbe Opštine Bratunac. Konkursnu komisiju će činiti: Radmila Nikolić, Stojan Ilić, Mirjana Mlađenović, Ajla Smajlović i Miodrag Lončarević. Za ovu odluku glasalo je 14 odbornika.

Usvojen je i Prijedlog odluke o određivanju godišnje pauze u radu SO Bratunac za 2019. godinu.