Emisija: Kako osobe sa invaliditetom provode slobodno vrijeme?

Danas u okviru našeg redovnog programa emitujemo emisiju o mogućnostima koje se pružaju osobama sa invaliditetom da u svojim lokalnim zajednicama kvalitetno provedu slobodno vrijeme. U emisiji ćemo čuti životne priče i probleme sa kojima se naši sugrađani susreću, te slobodnom vremenu koje imaju i načinu na koji ga provode.

U emisiji su učesnici govorili da li imaju dovoljno vannastavnih aktivnosti, kako se bore sa ahitektonskim barijerama i koliko učešća mogu uzeti u radu lokalne zajednice.

Emisija je nastala kao zajednička aktivnost Udruženja “Prijatelji Srebrenice” iz Bosne i Hercegovine i Udruženja građana “Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin” iz Niša (Srbija), Emisija je dio projekta jačanja glasa i promocije ranjivih kategorija u medijima.

Ova Udruženja, kroz svoje samostalne radionice za četiri grupe polaznika u obje zemlje, ali i kroz video tutorijale za građane/ke novinare/ke, uradili su niz radio emisija o temama koje su odabrali sami polaznici /e. Tema današnje emisije je „Osobe sa invaliditetom“.