Bratunac: Počeli 17. po redu „Đurđevdanski dani 2018“

Dani kulture i sporta BratunacIzložbom slika autora Save Vukadinovića, književnom večeri i kulturno-umjetničkim programom, u Bratuncu su otpočeli 17. po redu Dani kulture i sporta „Đurđevdanski dani Bratunac 2018“. A ove godine Bratunčani mogu uživati u bogatom kulturno-sportskom programu.

„Pripremili smo prilično bogat program, trudili smo se da bude zaista raznovrstan, po različitim kategorijama, da za svakoga ponešto pripremimo, od kulture, sporta, različitih koncerata, predstava, književnih večeri. Nadamo se da će posjećenost biti dobra i da će svako pronaći nešto za sebe u ovom programu što smo pripremili“, izjavio je za UPSMedia Radovan Petković, direktor Doma kulture Bratunac.

Prvog dana manifestacije, Bratunčani su, uz izložbu slika i književno veče, mogli uživati i u koncertu na kojem su učestvovali članovi KUD-a „Most“ iz Bratunca, a specijalni gosti bili su članovi muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Muzički sastava Katera Istočno SarajevoSarajeva.

„Izvodimo duhovnu i svetovnu muziku, te obrade sevdaha uz instrumentalnu pratnju i uz aranžman, to smo večeras i pripremili za Bratunčane“, rekao je Luka Novosel, član muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

„Izlagao sam dosta, i u Zagrebu, Banjaluci, Beogradu. Moje slike su, mogu reći, obišle svijet, pa se neke nalaze i u Australiji, i u Libiji, Njemačkoj, Americi. Na ovoj izložbi su slike rađene tehnikom ulje na platnu, i uglavnom su nastajale od 2000. godine. Ja sam sada penzioner i te dane provodim slikajući, i bavim se vajarstvom“, rekao je Savo Vukadinović, slikar, nastavnik likovne kulture u penziji.

Dani kulture i Bratunca 2018Organizatori manifestacije su Opština Bratunac i Dom kulture Bratunac, a Bratunčani tokom sedam dana mogu uživati u koncertima, sportskim turnirima, stvaralaštvu učenika, folkloru, te pozorišnim predstavama.

„Nadamo se da ćemo imati svaki dan i svako veče prepun trg, sportsku dvoranu, igrališta, salu Doma kulture. Mislim da ćemo se pokazati kao dobri organizatori, domaćini, ugostićemo preko 200 gostiju iz različitih sfera sporta i kulture u Bratuncu i nadamo se dobrom odzivu“, rekao je Radovan Petković, direktor Doma kulture Bratunac.

Dani kulture i sporta u Bratuncu biće zatvoreni u nedjelju, lomljenjem slavskog kolača i obilježavanjem slave Opštine, a svojevrsni rok-spektakl Bratunčani sa nestrpljenjem očekuju u petak, 4. maja, kada će, uz lokalni „Gnijev anđela“, nastupiti grupa „Divlje jagode“.