Bratunac: Karantin ili vraćanje u mjesta prebivališta

Opštinski štab za vanredne situacije izdao je danas naredbu da se sva lica, koja dolaze u Bratunac iz opština u kojima su potvrđeni slučajevi zaraze virusom korona, smjeste u karantin u starom objektu Doma zdravlja. Oni, koji ne budu prihvatili ovu mjeru, biće vraćeni sa kontrolnih punktova u njihova mjesta življenja.

„U karantinu smo obezbijedili adekvatan smještaj i sve potrebne uslove za boravak u trajanju 14 dana. Želimo da zaštitimo građane ove opštine“, poručio je bratunački načelnik Nedeljko Mlađenović.

Na današnjoj sjednici štaba razgovarano je o zahtjevima poljoprivrednih proizvođača da im se omogući kretanje poslije 20 časova, kada počinje policijski čas.

„Imajući u vidu da su u toku pripremni radovi za sjetvu, odlučili smo da pomognemo poljoprivrednicima. Biće im omogućeno kretanje poljoprivrednom mašinom poslije 20 časova, uz odobrenje koje će dobiti nakon što Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti dostave dokaz o registrovanim poljoprivrednim mašinama i gazdinstvu“, pojasnio je Mlađenović i podsjetio da je Opštinski štab ranije odobrio kretanje pčelarima.

Štab je na današnjoj sjednici upoznat da se u Bratuncu pod nadzoro trenutno nalaze 43 osobe i da je 18 izašlo iz nadzora. Iz Doma zdravlja je saopšteno da se u karantinu u objektu ove ustanove nalazi pet osoba.

Štab je konstatovao da se redovno provodi dezinfekcija i sve druge mjere, koje su na području opštine Bratunac preduzete s ciljem sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti izazvanih virusom korona.

Izvor: Zvanična internet stranica Opštine Bratunac