Bratunac: Informacije sa sastanka kriznog štaba održanog 28.marta

Opštinski štab za vanredne situacije upoznat je danas da se u Bratuncu pod nadzorom trenutno nalazi 204 osoba i da je iz nadzora izašlo 14 lica. Mješovite ekipe policije i inspekcije kontrolisale su u poslednja 24 časa 108 osoba i informisale Štab da nijedno lice nije prekršilo mjeru izolacije, koja se određuje nakon dolaska sa područja koja su ugrožena virusom korona.

Iz bratunačke Policijske stanice saopšteno je da je tokom prethodne noći registrovan jedan slučaj narušsvanja policijskog časa.

Iz Štaba za vanredne situacije poručeno je da se poštuju sve mjere, koje su uvedene sa ciljem da se stanovništvo ove lokalne zajednice zaštiti od virusa korona. Štab je naložio da se za sva lica koja su na nepoznat način prešla državnu granicu, evidencija nadzora vodi od dana registrovanja.

Načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović istakao je da se redovno vrši dezinfekcija svih puteva na području Bratunca, kao i obajekata javnih ustanova i preduzeća, te stambenih zgrada i privrednih objekata.

On je podsjetio da je Štab za vanredne situacije formirao Centar za informisanje građana koji se putem objavljenih brojeva telefona mogu obraćati za pomoć koja im je potrebna u ovoj situaciji.

Izvor: www.opstinabratunac.com