Bratunac: Informacije sa sastanka kriznog štaba održanog 24.marta

Na današnjem sastanku kriznog štaba saopšteno je da je na teritoriji opštine Bratunac trenutno 188 lica pod kućnim nadzorom. To su uglavnom naši sugrađani koji su bili na privremenom radu u inostranstvu ili studenti koji su se vratili kućama, dok je 5 lica izašlo iz nadzora.

Glavna tema današnjeg sastanka bila je formiranje centra za informisanje u okviru štaba za vanredne situacije u koji je uključeno šest institucija. Opština, koja će funkcionisati 24 sata, policija takođe, koja informacije građanima može pružiti pozivom na besplatan broj telefona 122, Dom zdravlja građani mogu pozvati na broj 124 i dobiti sve potrebne informacije, dok je broj vatrogasne službe 123. Od sedam časova ujutru do sedam časova uveče dežuraće Centar za socijalni rad i Crveni krst u okviru kojih će raditi volonteri i njihovi uposlenici, koji će pružati usluge građanima. O svim pozivima koje ove dvije institucije prime biće obavješten i krizni štab kako bi bio obezbjeđen novac za kupovinu hrane, lijekova, hemije i svega što je potrebno.

„Dvadeset volontera se javilo na Javni poziv, dok je deset već bilo u okviru Crvenog krsta, što može pokriti potrebe naše opštine. Posebno smo zadovoljni što nemamo više naglog povećanja lica koja su pod nadzorom.“, izjavio je Nedeljko Mlađenović, načelnik opštine Bratunac.

Najavljeno je da će se u narednom periodu najviše pažnje posvećivati kretanjima iz opštine u opštinu, mada za sada bojazan ne postoji jer ne postoji nijedno oboljelo lice u susjednim opštinama. Samo licima koja imaju potrebu za nabavku lijekova ili neku sličnu potrebu biće omogućen odlazak.

Već par dana niko nije prekršio kućnu izolaciju, a tokom prvog dana sprovođenja policijskog časa troje lica je kažnjeno, dok tokom protekle noći nije nije prekršio ovu mjeru, što pokazuje da su građani Bratunca ozbiljno shvatili trenutnu situaciju, saopšreno je na današnjem sastanku kriznog štaba.

Piše: M. U.