Završen Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Bratunac 2017“

Turnir u maolm fudbalu Bratunac 2017Opština Bratunac i ove godine tradicionalno je organizovala Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Bratunac 2017“. Bratunčani su ove godine tradicionalni Novogodišnji turnir dočekali kasnije zbog rekonstrukcije sportske dvorane. Kao i na prethodnih 20 turnira, i u ovom su učestvovale najbolje ekipe u malom fudbalu iz istočnog dijela Republike Srpske i zapadne Srbije. U konkurenciji 12 klubova, prvo mjesto i vrijednu nagradu osvojili su fudbaleri iz Bijeljine.

Finalna utakmica između tima „Lavita“ Bijeljina i „Cilj“ Bratunac privukla je veliki broj gledalaca koji su burnim aplauzima pozdravljali poteze fudbalera . Uz dosta dobre igre, pobjedu je ostvarila ekipa „Lavita“ savladavši „Cilj“ rezultatom 1:0. Ni novčana nagrada nije mala – 6.000 maraka za najbolju ekipu.

„Mislim da je bila tvrda utakmica i da je publika je imala šta da vidi, zasluženo smo pobjedili, mada i da je protivnička ekipa pobijedlila ne bi bilo nazasluženo. Čestitam momcima na osvojenom turniru, a protivnicima na fer i korektnoj igri“, istakao je Ilija Simić, trener „Lavita“ Bijeljina.

Kvalitetnu igru ljubiteljima malog fudbala pružili su i igrači tima „Cilj“ iz Bratunca, koji su osvojili drugo mjesto na turniru i nagradu od 3.000 KM. Igrali su veoma dobro, ali ovog puta nedovoljno za prvo mjesto.

„Mi ovdje dolazimo 7-8 godina i stalno igramo finale, eventualno igramo za treće mjesto, u zadnjih šest godina uzeli smo finale pet puta. Tako i ove godine, nadam se da ćemo i sljedeće godine nastaviti sa tradicijom“, izjavio je Davor Turnir u malom fudbalu Bratunac 2017Arnautović.

Kvalitet igre potvrđuje i činjenica da na turniru redovno igraju i reprezentativci Bosne i Hercegovine i Srbije.

„Izuzetno teška utakmica, igrali smo sa viškom, što je veliki rizik, ali se na kraju rizik isplatio. Utakmica je sigurno bila na visokom nivou i ova ekipa sa kojom sam igrao imala je veoma kvalitetnih igrača, bivših reprezentativaca Srbije, sigurno je da je utakmica bila na visokom nivou“, izjavio je Mario Aleksić, reprezentativac BiH.

Turnir u malom fudbalu Bratunac 2017Pokrovitelj Novogodišnjeg turnira bila je opština Bratunac, a organizatori obećavaju dobru pripremu i za naredni turnir.

„Sve je prošlo u redu i nije bilo nikakvih problema. Mislimo da je oko 10.ooo posjetilaca bilo u toku ovih šest dana. Evo, po prvi put na finalu nije bilo nikakvih namještanja, penala, igrali su i jedni i drugi, više sreće imala je ekipa iz Bijeljine i postali su ovogodišnji prvaci“, rekao je Slavoljub Mlađenović, organizator.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa „LO 2018“ Loznica.  Za fer-plej ekipu proglašena je „Azbukovica“ Crnča. Turnir je trajao šest dana, a ulaz za sve posjetioce bio je besplatan.