Vlasenica: U nedjelju državno prvenstvo u brdskom biciklizmu

Biciklistički klub KPL Vlasenica će i ove godine biti domaćin i organizator Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu – ELIMINATOR 2018.

Prvenstvo će biti održano 8. jula 2018. godine u Vlasenici, na stazi „Lijepa ravan“, dužine oko 1300 metara, sa početkom u 12 časova.

„Kao organizatori i domaćini ovog, za nas velikog sportskog događaja, spremni smo da prihvatimo i ugostimo bicikliste, učesnike prvenstva iz cijele BiH. Ovih dana priveli smo kraju uređenje staze, kao i ostale aktivnosti oko takmičenja, ali i pored same organizacije na nama je i velika obaveza i odgovornost da takmičenje protekne u pravom sportskom duhu. Posebno bih naglasio atraktivnost staze koja je, mislim, jedinstvena u BiH – nalazi se u prelijepom prirodnom ambijentu okružena borovom šumom, što joj daje posebnu draž, kako za takmičare tako i za publiku“, rekao je Željko Lukić, predsjednik KPL Vlasenica.

Na stazi će biti zastupljeni svi terenski uslovi koji su potrebni za ovakvo takmičenje – od kamenjara, makadamskog puta, livade. Trka se boduje za Premijer ligu BiH i Državno prvenstvo. Pored licenciranih, profesionalnih biciklista, biće organizovane “Trka za veliku nagradu Vlasenice“, za nelicencirane takmičare, kao i „Trka za najmlađe“, u dvije kategorije – do 10 i preko 10 godina.

Sponzor nagrada je Kompanija “Boksit” iz Milića, koja je obezbijedila vrijedne novčane nagrade.

Generalni pokrovitelj trke je Opština Vlasenica.