Vlasenica: Košarkašice u polufinalu Republičkog takmičenja

Kosarkasice VlasenicaKošarkašice iz vlaseničke Osnovne škole „Vuk Karadžić“ plasirale su se u polufinale Republičkog takmičenja u košarci, koje se, u sklopu Malih olimpijskih igara, održava u Banjaluci 12. i 13. aprila 2018. godine.

Vlaseničanke su u dvije kvalifikacione utakmice pobijedile prvaka prijedorske regije, ekipu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora, ubjedljivim rezultatom 54:15, i prvaka dobojske regije, ekipu Osnovne škole „P.P.Njegoš“ iz Teslića, sa 46:21.

„Iz Banjaluke su nam stigle lijepe vijesti o plasmanu naših košarkašica u polufinale. S obzirom da smo navikli na uspjehe naših djevojčica, nije neskromno reći da smo to i očekivali. Vjerujemo da će zablistati i u polufinalnoj utakmici, koja će biti večeras, a još uvijek ne znamo ko će im biti protivnik, jer nisu završene ostale utakmice“, kazala je Danka Kezunović, direktorica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Vlasenici.

Vlaseničke košarkašice su se na Republičko takmičenje u Banjaluci, na kome učestvuje šest najboljih ekipa iz osnovnih škola, pobjednika na regionalnim takmičenjima, plasirale kao najbolje u semberskoj regiji.

T. Golijanin