Vlasenica: Košarkašice na Republičkom takmičenju u Banjaluci

Kosarkasice VlasenicaUčenice Osnovne škole „Vuk Karadžić“, članice košarkaške sekcije, otputovale su u Banjuluku, na Republičko takmičenje iz košarke.

Na takmičenju, koje se održava danas i sutra, učestvuje šest najboljih ekipa iz osnovnih škola, pobjednika na regionalnim takmičenjima.

„Za učešće na Republičkom takmičenju naše košarkašice su se izborile osvojivši ubjedljivo prvo mjesto na Regionalnom takmičenju, koje je održano 20. marta u Bijeljini. Djevojčice su tada bile ubjedljive u sva tri meča koja su odigrale, i sve ekipe su pobijedile sa preko 20 bodova razlike, a naša Helena Kovačević je, drugu godinu zaredom, proglašena za najbolju igračicu u regiji. Mi očekujemo da ćemo i ove godine na Republičkom takmičenju, na kome smo predstavnici bijeljinske regije, biti među prve tri ekipe. Da napomenem da smo prošle godine, poslije uzbudljivog finala, osvojili srebrnu medalju“, kazao je Dalibor Vidović, nastavnik koji vodi košarkašku sekciju u vlaseničkoj osnovnoj školi.

U ekipi koja se u Banjaluci bori za najbolju u Republici Srpskoj su: Helena Kovačević, Andreja Stanković, Milica Mitrović, Jovana Bobar, Marina Sekulić, Ivana Lazić, Marija Pantelić, Anđela Nikolić, Kristina Tripunović, Ivana Pavlović, Nevena Jovanović i Nikolina Klisari

T. Golijanin