Tema dana – Srđan Šarenac i Ognjen Radić

Nakon odlične igre i pobjede nad tuzlanskom Slobodom, danas smo u našem radio programu ugostili trenera i predsjednika KK Bratunac TRB Ognjena Radića i Srđana Šarenca. Analizirali smo ovaj duel, kao i dosadašnji dio sezone, pomenuli mlađe kategorije i najavili ono što nas očekuje u narednom periodu.

“Odlična utakmica za nas i važna pobjeda, uz dobar pristup svih igrača. Ispoštovali smo ono što smo dogovorili, a najvažnije je bilo da ne dozvolimo Slobodi da nas pretrči. Bili smo u malo nezavidnoj situaciji prije ovog meča, a nakon serije duela sa članovima ABA i ABA 2 lige. Protiv Igokee smo bili na korak od trijumfa i sa ove distance je još veća žal što se to nije desilo, jer na kraju se samo rezultat računa. Pred nama je serija, bar na papiru, lakših mečeva i vjerujem da od naredna četiri možemo da dobijemo tri, a najmanje dva. To bi moglo da nas postavi u dobru poziciju i za prvih šest mjesta, mada opet naglašavam da je najvažnije da opstanemo u ligi. Naredni protivnik je Čapljina, koja je vrlo dobra ekipa. Glavni igrači su im Sinadinović i Ivelja, koji je trenutno prvi poenter lige. Nakon toga dočekujemo Zrinjski, pa gostujemo Kaknju i dočekujemo Mladost iz Mrkonjić Grada“ rekao je trener Radić.

“Ovo za nas nije iznenađenje, jer znamo koliko vrijedno radimo. Čestitam igračima na zalaganju i stručnom štabu na pripremi meča. U svaki meč ulazimo sa ciljem da dobijemo, jer mislimo da niko nije bolji od nas i pored razlike u budžetima. U dosadašnjem dijelu sezone samo nas je Široki nadigrao, na svim ostalim mečevima smo bili u situaciji da pobijedimo. Mislim da nas malo nipodaštavaju, jer se po mnogo portala priča samo kako je Sloboda loše igrala, a ne kako smo mi dobro igrali. Moram da istaknem da zahvaljujući nastupima u Ligi 12 imamo i sve četiri takmičarske selekcije omladinaca, od kojih su neki kadeti i juniori priključeni i prvom timu. U mlađim kategorijama imamo 160-oro djece. Želim još istaći da imamo veliku pomoć Opštine Bratunac, prije svega, za sve naše aktivnosti“ dodao je predsjednik kluba Šarenac.

Piše: M.V.