Tema dana – Novogodišnji turnir “Bratunac 2019“

U današnjoj Temi dana našeg radija ugostili smo Slavoljuba Mlađenovića, predsjednika organizacionog odbora XXIII Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu “Bratunac 2019“. Sa njim smo razgovarali o predstojećem turniru.

“Juče smo izvukli tri grupe, a imamo ponovo dvanaest prijavljenih ekipa. Iz svake grupe prolazak će obezbijediti prvoplasirana i drugoplasirana ekipa, kao i dvije najbolje trećeplasirane. Turnir počinje u petak u 17 časova. Grupna faza traje zaključno sa ponedeljkom, eliminacije su planirane za utorak i sredu, a finale i meč za treće mjesto u četvrtak. U subotu je pauzu zbog košarkaške utakmice. Igra se po klasičnim futsal pravilima, a jedina izmjena propozicija odnosi se da se više neće brisati mečevi ekipa koje ne dođu na utakmicu, već će samo biti registrovani službenim rezultatom 3:0. Nagrade su, kao i prošle godine: 6.000 za 1. mjesto, 3.000 za 2. poziciju i 1.500 za 3. mjesto, dok četvrta ekipa ima besplatan nastup za narednu godinu“ rekao je Mlađenović.

Ovaj turnir je jedan od turnira sa najdužom tradicijom.

“Danas na turniru imamo mnogo igrača koji nisu bili rođeni kada je održan prvi turnir. Došlo je do potpune smjene generacija. Tokom godina imali smo igrače sa svjetskog nivoa, a sigurno da će tako biti i i narednom periodu. Vidimo da su ekipe iz šire regije, ali i iz Srbije i Tuzle. Pozvao bih sve sugrađane da dođu i pogledaju utakmice ovog turnira, jer će biti dosta kvalitetnog futsala. Ulaz je besplatan, kao i nekoliko prethodnih godina. Za one koji nisu u regiji, obezbijeđen je direktan prenos finalne utakmice na Jutjub kanalu UPSMedia uz komentatora“ zaključio je Slavoljub Mlađenović.

Piše: M.V.