Tema dana – gost Srđan Šarenac

Za košarkaše KK “Bratunac TRB“ trenutno je u toku prvenstvena pauza, ali i u ovom periodu uprava i stručni štab provode mnogobrojne aktivnosti. Tim povodom, razgovarali smo sa predsjednikom kluba Srđanom Šarencem.

Jedna od aktivnosti je rekonstrukcija sportskih terena na području opštine Bratunac.

“Trenutno pružamo podršku rekonstrukciji košarkaških terena na području opštine Bratunac. Inicijativa za rekonstrukciju je potekla od organizacije “Snaga naroda“ i oni su obezbijedili određena sredstva. Teren ispred sportske dvorane je rekonstruisan, postavljene su nove table, a mi smo donirali obručeve i iscrtali linije. Plan je da na terenu kod OŠ “Branko Radičević“ postavimo nove mrežice i to metalne, jer su do sada uglavnom trajale po nekoliko dana, prije nego što bi ih neko skinuo. Takođe, učestvovaćemo i u rekonstrukciji terena u Kravici. Pomenuta organizacija rekonstruiše terene i na gradskom stadionu, kao i u Fakovićima i Polomu“ rekao je Šarenac.

Pred seniorskim timom je sezona 2019/2020.

“Kao i prošle godine pripreme počinjemo 1. septembra i odradićemo ih Bratuncu. Ne želimo da se upuštamo i organizujemo pripreme na planini, kao većina ostalih ekipa, jer to iziskuje više troškove. Uprava kluba, zajedno sa stručnim štabom, već ima viziju tima za narednu sezonu, samo je ostalo da se to realizuje tokom avgusta. Opština Bratunac je stala iza nas ponovo, a u pregovorima smo sa sponzorima od prošle sezone, ali i nekim novim. Ono na šta smo ponosni je to da smo jedna od rjetkih ekipa koja u novu sezonu ulazi bez bilo kakvih dugovanja. Ponosni smo i na to što smo prošle sezone bili drugi po posjeti u cijeloj ligi. Siguran sam da će tako biti i u sezoni koja je pred nama i da ćemo na pravi način nastaviti da predstavljamo grad i klub“ prokomentarisao je ovu temu predsjednik kluba Šarenac.

Planirane su aktivnosti u sklopu “Drinskog slaloma“.

“Kao i svake godine, mi se uključujemo u sve aktivnosti koje se organizuju na području naše opštine. Tako će biti i za regatu “Drinski slalom“. Organizovaćemo turnir u basketu “3 na 3“ samo je preostalo da vidimo za koje sve starosne kategorije. Tradicionalno, prvi dan, dan prije regate igraće se u Bratuncu, a završnica će biti na dan regate, na Rajskoj plaži. Imamo mali problem sa terminima zato što je za 3. i 4. avgust planirana završnica “Sportskih igara mladih“ u Sarajevu, a tu imamo naše predstavnike, uzrasta 2003. godište i mlađi“ prokomentarisao je za kraj emisije Srđan Šarenac.

M.V.