Tema dana – gost Ivan Petrović

U današnjoj radio emisiji “Tema dana“ ugostili smo Ivana Petrovića, trenera pionirske selekcije KK “Bratunac TRB“. Sa njim smo razgovarali o predstojećem košarkaškom turniru za pionire u sklopu Đurđevdanskih dana, ali i o kompletnoj sezoni pionirske ekipe.

“U nedjelju 5. maja od 10 časova očekuje nas, sada već tradicionalni, turnir za pionire u sklopu Đurđevdanskih dana. Ove godine učestvovaće tri ekipe, a pored nas tu će biti i ekipe iz Brčkog i Zvornika. Ovogodišnji termin nam je malo nepovoljan, jer je dan prije Đurđevdana pa većina ekipa nije mogla da dođe, ali svakako očekujemo dobar turnir. Pravo nastupa imaju igrači rođeni 2004. godine i mlađi. Turnir se igra po sistemu lige, odnosno “svako sa svakim“. Pozivamo naše sugrađane da posjete turnir u što većem broju i da nas podrže“ započeo je priču Ivan Petrović.

Sa njim smo pričali i o dobroj sezoni koju je imala ova generacija pionirske sekcije bratunačke ekipe.

“Poslije dvanaest godina pionirska ekipa se plasirala na polufinalni turnir Prvenstva Republike Srpske i tu smo zauzeli treće mjesto, što znači da nam je malo nedostajalo da prođemo na finalni turnir. Ista ta ekipa će nastupiti i na ovom turniru u nedjelju. Bitno je istaći da u ovoj ekipi imamo samo četiri igrača koji su 2004. godište, dok su ostali mlađi. To nam daje za pravo da se naredne sezone nadamo najvišem plasmanu u pionirskom uzrastu. Takođe, skoro ista ekipa je predstavljala OŠ “Branko Radičević“ na takmičenju osnovnih škola i zauzela treće mjesto u cijeloj Republici Srpskoj“ rekao je Ivan Petrović.