“Tema dana“ – gost Isak Džanić

Danas smo u rubrici “Tema dana“, u sklopu “Jutarnjeg programa“ našeg radija, ugostili Isaka Džanića iz “Kung fu – Ving tsun kluba Srebrenica“. Sa njim smo pričali o predstojećim aktivnostima kluba.

“Za vikend nas očekuje turnir u Novom Bečeju. Očekujem da ćemo ostvariti dobre rezultate i vratiti se sa mnogo medalja. Već 21. septembra organizovaćemo naš tradicionalni turnir, po treći put. Ove godine u sali OŠ “Prva osnovna škola Srebrenica“ biće postavljena dva tatamija, što će nam olakšati organizaciju. Imamo potvrdu da će učestvovati takmičari iz Srbije, Hrvatske i Makedonije, uz takmičare iz BiH. Očekujemo da nam se prijave i takmičari iz još nekih država, kao što je Turska. Siguran sam da će ovo biti najbolji turnir do sada. U prethodnom periodu nastupili smo na tri turnira, dva u Srbiji i turnir u Brčkom. Ukupno smo osvojili 45 medalja, od čega 24 zlatne“ rekao je za početak razgovora Džanić.

Razgovarali smo i o funkcionisanju kluba.

“Klub trenutno ima 30-35 članova. Trenutno je u toku upis novih članova. Moram da kažem da je 29. avgusta naš član Šemsudin Musić postao instruktor samoodbrane. Što se tiče funkcionisanja kluba, dobili smo pomoć od ljudi iz dijaspore, odnosno iz Sent Luisa. Zahvaljujemo im se na tome. Takođe, moram se zahvaliti i D.O.O “Mimo“ na pomoći koju su nam pružili. Pored toga, prošli smo i projekat kod Federalnog ministarstva za raseljena lica i ta srtedstva su nam mnogo značila i od njih smo nabavili tatami. Kupili smo i nešto od opreme i trenutno nemamo velikih problema sa funkcionisanjem“ zaključio je Isak Džanić.

Piše: M.V.