Prijateljski meč – “Bratstvo“ – “Tuzla City“ 0:1

Prijateljski meč između bratunačkog “Bratstva“ i ekipe “Tuzla City“, člana Premijer lige BiH, završen je minimalnom pobjedom gostiju – 0:1. “Bratstvo“ je bilo ravnopravan rival, a igrači domaćeg tima imali su odličnu priliku da izjednače u finišu meča.

“Tuzla City“ je nastupio u kombinovanom sastavu, a na terenu su bili i bivši fudbaleri bratunačkog kluba Stjepanović i Mujić, dok su “Bratstvu“ nedostajala dva bitna fudbalera.

Iz klubova su nam saopštili da je želja da podignu saradnju na viši nivo, jer je predsjednik tuzlanskog kluba porijeklom iz okoline Bratunca, a “Bratstvo“ je zainteresovano da u budućnosti pozajmljuje igrače premijeligaša. Sa druge strane dva mlada igrača iz Bratunca već nastupaju u kadetskoj ekipi tuzlanske ekipe, pored dva igrača koja su danas nastupila.

Prije utakmice pričali smo sa trenerima obje ekipe.

“Cilj je da se uspostavi saradnja sa ekipom koja je član Premijer lige. Vidimo danas i dva naša bivša igrača u njihovom sastavu. Očekujem dobar meč od mojih igrača, protiv premijerligaške ekipe. Zadovoljni smo početkom sezone, da nije bilo tog nesrećnog poraza u Šekovićima, start sezone bi bio savršen. Plasirali smo se među 32 ekipe u Kupu Republike Srpske i očekujemo da ugostimo nekoga od timova iz Premijer lige ili Prve lige Republike Srpske“ rekao je Milorad Kosanić, trener FK “Bratstvo“.

“Uvijek je zadovoljstvo biti u Bratuncu. Ovo je grad koji ima dobre sportiste. Danas smo tu sa ekipom sastavljenom od igrača koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu sezone i to su, uglavnom, mladi igrači. Jedan od ciljeva kluba je da promoviše mlade igrače. Zadovoljni smo početkom sezone, jer trenutno zauzimamo treće mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine“ prokomentarisao je Milenko Bošnjaković, trener FK “Tuzla City“.

“Bratstvo“ sezonu nastavlja za vikend, mečom protiv “Podrinja“ iz Tršića, dok gosti iz Tuzle za vikend igraju gradski derbi protiv “Slobode“.

M.V.