Počeo XXI Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Bratunac 2018“

Novogodisnji turnir Bratunac 2017Utakmicom FK „Bratstvo“ Bratunac – „Ilija Kop“ Valjevo večeras je otvoren 21. Novogodišnji turnir u malom fudbalu „Bratunac 2017“.

Tradicionalni Novogodišnji turnir ove godine pomjeren je zbog rekonstrukcije sportske dvorane.

„Zbog parketa je turnir odložen za nekih dvadesetak dana, pa nije odigran kako smo svi navikli krajem decembra, ali evo danas utakmicom FK ‘Bratstvo’-‘Ilija Kop’ Valjevo počinjemo naš tradicionalni turnir“, rekao je za UPSMedia Slavoljub Mlađenović, organizator turnira.

Na ovom, kao i na prethodnih 20 turnira, učestvuju najbolje ekipe u malom fudbalu iz istočnog dijela Republike Srpske i zapadne Srbije.

„Prijavljeno je 12 ekipa iz Republike Srpske i Srbije. Imamo ekipe iz Valjeva, Ljubovije, Bajine Bašte, Loznice, Bratunca i Srebrenice“, izjavio je Slavoljub Mlađenović.

Nagradni fond iznosi deset i po hiljada konvertibilnih maraka.

„I ove godine, nagradni fond je isti kao i dosad, za prvo mjesto je šest hiljada, za drugo tri, a za treće hiljadu i poNovogodisnji turnir Bratunac 2017 maraka, a slijede i specijalne nagrade za najboljeg fudbalera, golmana, fer plej ekipu i strijelca“, dodao je Mlađenović.

A prošlogodišnji najbolji golman i ove godine obećava dobre rezultate.

„Prvenstveno očekujem da se izigramo lijepo, da bude fer i korektno sve. Igram sa drugom ekipom, ali nema veze, borimo se, pa šta bude. Potrudiću se da i ove godine budem najbolji“, rekao je Darko Popadić, najbolji golman 20. turnira u malom fudbalu.

I ostali igrači očekuju fer igru.

„Učestvujuem već četiri godine, i ove godine, kao i dosad, očekujem što bolje rezultate“, istakao je Predrag Petrović.

Turnir će trajati šest dana, tačnije do subote, kada će biti odigrane finalne utakmice. Ulaz na turnir za sve posjetioce je besplatan.