Odbojkašice OŠ “Branko Radičević“ učestvuju na Republičkom takmičenju

U sklopu “Omladinskog programa“ na našem radiju ugostili smo učenice Osnovne škole “Branko Radičević“ Renatu Stjepanović, Jovanu Todić i Valentinu Matić, kao i njihovog profesora i trenera Nenada Petrovića. Oni će predstavljati svoju školu, ali i Bratunac na Republičkom takmičenju u odbojci za osnovne škole.

“Finalni turnir u konkurenciji odbojkašica biće održan u Trebinju. Svakako je veliki rezultat, a i čast što možemo da predstavimo našu školu u elitnom društvu, među šest najboljih osnovnih škola u Republici Srpskoj. Za mene je to bio san i kada sam ja išao u školu. Ovo je naša treća generacija koja se plasirala na finalni turnir i siguran sam da možemo da dođemo do medalje. Naredna generacija, generacija 2005. godište, je još talentovanija. Sve ove djevojčice treniraju u ŽOK “Bratunac“, a sam klub je počeo sa radom prije dvanaest godina i izrastao je baš iz odbojkaške sekcije naše škole. Moram da iskoristim priliku i osvrnem se i na sjajan rezultat košarkaša iz naše škole, koji su osvojili treće mjesto u Republici Srpskoj“ rekao je profesor Nenad Petrović“

Regionalno takmičenje na kojem su odbojkašice OŠ “Branko Radičević“ pobijedile i ostvarile plasman na finalni turnir održano je u Bratuncu.

“Bio je to prilično jak turnir. Igrali smo protiv ekipa koje znamo, što sa ranijih školskih takmičenja, što iz prvenstvenih mečeva koje igramo za ŽOK “Bratunac“. Pobijedili smo ekipu iz Zvornika, pa u finalu i ekipu iz Bijeljine. Sa djevojkama iz Zvornika se susrećemo često u prvenstvenim mečevima, jer one igraju za “Drinu“. Poznajemo igračice i iz nekih ekipa protiv kojih ćemo igrati u Trebinju. Tu prije svega mislim na djevojke iz Istočnog Sarajeva. Željela bih i ja da pohvalim našu mušku odbojkašku ekipu, koju su činili košarkaši. Zaista je sjajno kako su sa malo treninga, i u sportu kojim se ne bave, uspjeli da budu drugi na regiji“ prokomentarisala je Renata Stjepanović.

Jovanu i Valentinu smo pitali šta očekuju od turnira i kako usklađuju školske i sportske obaveze.

“Očekujem da ćemo da odigramo dobro i mislim da će to biti dovoljno da se vratimo sa medaljom. Cilj je da predstavimo našu školu u što boljem svijetlu. Dobro treniramo i bićemo spremne za izazove na ovom turniru. Što se tiče obaveza, odbojka je postane dio života, tako da mi ne pada teško da uskladim treninge sa školom, mada nekada to nije jednostavno. Imamo dobre trenere i smatram da smo jedna velika porodica“ odgovorila je Jovana Todić.

“Sigurno je da ćemo dati sve od sebe i “ostaviti srce na terenu“ da ostvarimo što bolji rezultat u Trebinju. Sve ekipe su dobre i u takmičarskoj formi, odlučivaće sitnice. Iako smo u pionirskoj ekipi, imamo nastupe i za prvi tim, što je veliko iskustvo. Kada govorim o obavezama u školi i njihovim usklađivanjem sa treningom, na to sam već navikla tako da nije teško“ nadovezala se Valentina Matić.

Republičko takmičenje u odbojci biće održano 4. i 5. maja.