Najava lokalnog derbija – FK “Guber“ – FK “Bratstvo“ – gost Đorđe Petrović

Gost emisije “Dobar dan regijo“ Omladinskog studija za Srebrenicu i Bratunac bio je Đorđe Petrović, potpredsjednik FK “Guber“ iz Srebrenice. Tema razgovora bio je predstojeći derbi meč protiv lokalnog rivala “Bratstva“, kao i proljećni dio Druge lige Republike Srpske – Istok.

“Pred nama je vrlo bitan meč, od njega zavisi mnogo toga u borbi za opstanak.  Važno je da ekipa vrati samopouzdanje poslije teškog poraza u Trebinju. Naravno, nismo očekivali da ćemo dobiti utakmicu u Trebinju, ali je poraz previsok. Vjerujem da imamo kvalitet da osvojimo sva tri boda i samo to nam je trenutno u planu. Ekipu “Bratstva“ smo dobili u prvom dijelu sezone sa 2:0 na gostujućem terenu. Pozivam navijače da dođu u što većem broju“ započeo je priču Đorđe Petrović.

Ekipa iz Srebrenice je pretrpjela promjene u sastavu i stručnom štabu tokom pauze.

“Otišao nam je bitan igrač Avdić, kao i golman, ali mislim da smo dobrim prelaznim rokom nadomjestili njihove odlaske. Sutra ćemo na raspolaganju imati sve igrače, nemamo problem sa kartonima, a i po pitanju zdravlja igrača je dobra situacija. Što se tiče novog stručnog štaba, zadovoljni smo kako su odradili pripreme“ nastavio je Petrović.

Pored promjena u igračkom sastavu i na poziciji trenera došlo je do promjena i u upravi.

“Nova uprava je došla u klub krajem prošle godine i zatekla veliki dug. Uspjeli smo da ga prepolovimo od tada. Zahvaljujem se načelniku Opštine Srebrenica i lokalnim privrednicima koji su nam izašli u susret i pomogli. Uspjeli smo i plate da isplatimo kako je bilo dogovoreno, prvi put poslije dužeg perioda“ rekao je o ovoj temi Đorđe Petrović.

Utakmica između “Gubera“ i “Bratstva“ na programu je u subotu od 14.30 na stadionu u Srebrenici. Tim iz Bratunca je trenutno 12. na tabeli sa 15 osvojenih bodova, dok su Srbreničani 14. sa 14 osvojenih bodova.