Lokalni fudbalski derbi “Bratstvo“ – “Guber“ – gost Željko Lazić

Pred nama je još jedan lokalni fudbalski derbi – “Bratstvo“ dočekuje “Guber“ u okviru drugog kola Regionalne lige Republike Srpske – Istok. Tim povodom u emisiji “Tema dana“ našeg radija ugostili smo Željka Lazića, predsjednika FK “Bratstvo“.

“Svaki derbi je specifičan i ne znači da će bolji tim da pobijedi. Trenutno, mi sigurno imamo bolji tim, ali to moramo sutra i da pokažemo. Ekipa je dobro odradila pripreme, zadovoljni smo odigranim prijateljskim mečevima i pojačanjima, a ubjedljivo sa 7:0 smo savladali “Budućnost“ iz Skelana u sklopu Kupa. Imamo mali problem, jer pojačanje na mjestu štopera Ćirković ne može da igra, zbog suspenzije, koja mu ističe nakon trećeg kola. Moram da kažem da smo u prvom kolu imali derbi meč u Šekovićima, gdje smo imali jako loš tretman i izgubili 2:1 golom iz penala u petom minutu nadoknade“ rekao je za početak razgovora Lazić.

Dotakli smo se i ambicija kluba u ovoj sezoni.

“Naš cilj je da se vratimo u viši rang. Uz nas takav cilj su istakli i “Vlasenica“, “Rudar“ iz Ugljevika i “Šekovići“. Nakon meča sa “Guberom“ gostujemo ekipi “Janja 2009“ pa dočekujemo “Podrinje“ iz Tršića. Očekujemo devet bodova iz ovih mečeva, mada bili bismo zadovoljni i sa sedam. Kao i svake godine, promovisaćemo neke nove mlade igrače iz naše škole“ prokomentarisao je Željko Lazić.

Za kraj emisije, naš gost je iskoristio priliku da pozove ljubitelje fudbala da dođu na sutrašnji meč, a mi se pridružujemo tom pozivu.

Meč “Bratstvo“ – “Guber“ igra se u Bratuncu sutra od 17 časova i 30 minuta.

M.V.