„Ljepota i (na)zdravlje“ – 12.4.2019. – Gošća Kristina Milošević, trener KK „Želja Ipon“

U našoj ovosedmičnoj emisiji „Ljepota i (na)zdravlje“ ugostili smo karatistkinju, odnosno trenera Karate kluba „Želja ipon“ Kristinu Milošević. Sa Kristinom smo razgovarali o njenom radu i o važnostima sporta u današnje vrijeme.

„Počela sam karate da treniram jer sam imala problem u školi sa jednim dječakom i htjela sam onako, žargonski rečeno, da ga istučem. I onda kako drugačije, nego da upišem karate i da naučim neke te najosnovnije poteze kako bih mogla da ispunim tu svoju želju. To me podstaklo da treniram karate, a kasnije je ta ljubav prema karateu rasla. Kao takmičar sam napravila izuzetno dobre rezultate i to sada pokušavam da prenesem na djecu koju treniram.

Od desete godine treniram karate, ali ću 2013. pamtiti cio život. Te 2013. godine postala sam svjetski prvak. Te godine sam krenula uzlaznom putanjom, osnovala sam i svoj klub, takođe te godine.

Kroz moj klub je prošlo dosta članova. To su mala dječica koja još uvijek ne mogu da se pronađu u nekom sportu. Trenutno klub broji 50 članova.

Sport je jedan od najboljih načina da se djeca odvuku sa društvenih mreža, ali i sa ulice. Ja sa djecom stalno pričam o tome na treninzima i forsiram ih da se što više posvete sportu kako bi izbjegli toliku posvećenost kompjuterima i telefonima. Sada imamo jake treninga, zbog važnih takmičenja u narednom periodu. Treniraju čak tri puta dnevno, pripremaju se za Balkansko prvenstvo“- rekla je, između ostalog, Kristina.