Male olimpijske igre u Prijedoru: Košarkašice iz Vlasenice osvojile srebro

kosarkasice vlaseniceKošarkašice vlaseničke osnovne škole „Vuk Karadžić“ sa Republičkog takmičenja u košarci, koje je održano u Prijedoru, vraćaju se okićene srebrom! Vlaseničanke su u polufinalu pobijedile ekipu Osnovne škole „P. P. Njegoš“ iz Istočne Ilidže rezultatom 22:11, dok su u finalu poražene od košarkašica iz trebinjske Osnovne škole „Sv. Vasilije Ostroški“ rezultatom 37:29.

„Ovo je veliki uspjeh za naš tim i našu školu. Preponosan sam na ekipu, jer su bile ubjedljivo najmlađe, ali najborbenije, na takmičenju. U finalnoj utakmici, koju smo izgubili sa 8 koševa razlike, igrali smo protiv mnogo iskusnije ekipe iz Trebinja, u čijem sastavu su bile košarkašice koje već igraju u prvoj ligi, u seniorskoj konkurenciji. Sjajno smo otvorili utakmicu, napravili rano vođstvo, međutim, iskustvo Trebinjki je presudilo da uzmu zlato. Želim da se zahvalim svim igračicama, predivnoj djeci, na besprijekornom ponašanju, fantastičnoj borbenosti i velikom prijateljstvu. Naravno, zahvalnost dugujemo našem košarkaškom treneru Radovanu Radiki Perendiću, opštini Vlasenica i Miodragu Mitroviću, koji nam je finansijski pomogao“, rekao je profesor Dalibor Vidović, trener Vlaseničanki.

Kapiten vlaseničkih košarkašica, Aleksandra Nikolić, kaže da je drugarstvo u timu njihova dobitna kombinacija.

„Veoma smo zadovoljne što sto došle do finala. Mi smo bile najmlađa ekipa na takmičenju i niko nije vjerovao da ćemo se izboriti za finale, pa smo ponekad i same sumnjale u to. Za naš uspjeh presudno je bilo drugarstvo, sloga, zalaganje svih dvanaest košarkašica i podrška koju smo jedna drugoj pružale sve vrijeme. Ne žalimo za zlatom, srećne smo što se kući vraćamo sa medaljama“, izjavila je Aleksandra Nikolić.

Srebrnu vlaseničku ekipu čine: Aleksandra Nikolić, Helena Kovačević, Ivana Lazić, Jovana Bobar, Kristina Tripunović, Anđela Nikolić, Marija Pantelić, Marina Sekulić, Nikolina Klisarić, Andreja Stanković, Jovana Golijan i Milica Mitrović.

Na Republičkom takmičenju iz košarke, koje je od 15. do 17. maja 2017. godine održano u Prijedoru, učestvovalo je šest najboljih ekipa iz osnovnih škola, pobjednika na regionalnim takmičenjima. Vlaseničanke su bile predstavnice bijeljinske regije.

Izvor: Vlasenica24.info