Košarkaški rekordi: Ko je u meču Kupa šampiona postigao 99 poena, a ko na NBA meču 100?

Vraćamo se sa rubrikom ,,Da li ste znali“ i danas vas vodimo u svijet košarkaških rekorda. Saznaćete ko su najbolji strijelci u istoriji NBA lige, Evrolige, FIBA Evrolige, odnosno nešto ranije Kupa šampiona, ko je postigao najviše koševa na jednom meču, za koga se smatra da je postigao najviše poena u karijeri i još neke činjenice.

Read more

Gajić opet odličan u dvije važne pobjede Temišvara!

Odlična forma Nikole Gajića nastavljena je i ovog vikenda. U dvije pobjede Temišvara, košarkaš iz Bratunca je ponovo imao veoma važnu ulogu. Danas je savladan Fokšani sa 93:68, a Gajić je postigao 19 poena i uhvatio 5 skokova (indeks 21). Sjajno je šutirao za 3 poena (5/7). U jučerašnjoj pobjedi nad ,,fenjerašem“ Mijerkurejom Čuk (93:76) bivši student Stiven F. Ostina je ubacio 14 poena, uhvatio 7 lopti i po 2 puta asistirao i ,,ukrao“ loptu protivnicima, za indeks korisnosti 18. Sa ove dvije pobjede Temišvar je učvrstio poziciju koja vodi u doigravanje.

Read more

Novi dabl-dabl Gajića nedovoljan Temišvaru protiv Oradee

Teško je pronaći nove epitete koji bi opisali odlična izdanja Nikole Gajića u prvenstvu Rumunije. Juče je upisao novi dabl-dabl. U porazu Temišvara od Oradee – 67:77,  košarkšaš iz Bratunca je ubacio 19 poena i uhvatio 11 skokova, uz šut za 3 poena 5/9 (indeks 23 najviši na utakmici). Gajić je trenutno na četrnaestom mjestu po prosječnom indeksu korisnosti u cijeloj ligi. Jučerašnji protivnik tima iz Banata je osvojio tri titule u periodu od 2016. do 2019. godine i radi se o jednoj od najboljih ekipa lige.

Read more

Mjesto u idealnoj petorci rumunske lige postalo rezervisano za Nikolu Gajića!

Nikola Gajić nastavio je sa odličnim nastupima u košarkaškoj ligi Rumunije. U dva meča , koji su odigrani u prethodna dva dana, on je ostvario prosječan indeks 25,5, što mu je donijelo izbor u idealni tim treći put uzastopno. Jedini je kome je to pošlo za rukom tokom ova tri ,,balona“. U pobjedi njegovog Temišvara nad ekipom Atletik Neptun iz Konstance (81:57) Gajić je postigao 19 poena, uhvatio 7 skokova, 4 puta asistirao i ,,ukrao“ 2 lopte (indeks 28), dok je u porazu od favorizovanog Voluntarija (62:87) ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 11 skokova (indeks 23).

Read more

Gajić nastavio sa sjajnim izdanjima!

Nikola Gajić je uhvatio pravu formu i nosi svoj tim Temišvar ka plej-ofu rumunske lige. U današnjem ubjedljivom trijumfu nad Atletik Neptunom iz Konstance 81:57, košarkaš iz Bratunca je postigao 19 poena, uhvatio 7 skokova, 4 puta asistirao i ,,ukrao“ 2 lopte. Sve ovo je bilo dovoljno za indeks 28 i epitet najkorisnijeg igrača meča.

Read more