Neizvjesno na startu finalnog turnira – Bratunac poražen

Košarkaši KK Bratunac TRB izgubili su u 1. kolu juniorskog završnog turnira prvenstva Republike Srpske, u neizvjesnoj završnici, od Radnika sa 62:67. Kod Bratunca Mlađenović je postigao 18, Šarenac je ostvario dabl-dabl (16 poena i 11 skokova), a ispratio ih je Ilić sa 15 poena. U timu koji je trijumfovao Spasojević je ubacio 21, a Vidaković 20 poena. Meč je obilova preokretima, vodio je bratunački tim sa 5 razlike na polovini završnog perioda, ali je domaćin turnira napravio seriju kojom je prelomio duel.

Read more

Uspostavljanje novih prijateljstava kao glavna poruka sa otvaranja Sportskih igara mladih

Srebrenica je danas bila domaćin svečanog otvaranja 11. Plazma Sportskih igara mladih. Ova manifestafija okuplja na hiljade djece i mladih iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Centralni dio ceremonije bilo je paljenje plamena, po ugledu na Olimpijske igre. Prije toga upriličen je prigodan program, u kojem su učestvovala i djeca iz vrtića ,,Poletarac“ Srebrenica. Nakon otvaranja počela su sportska nadmetanja, a osim djece iz Bratunca, Srebrenice i regije, učešće su uzeli i mladi sportisti iz Ljubovije.

Read more

Radnik domaćin Bratuncu, Igokei i Hantersima na juniorskom finalnom turniru

Završni turnir prvenstva Republike Srpske u košarci za juniore biće održan, kao i polufinalni za istočni dio, u Bijeljini. U subotu i nedjelju, za trofej i medalje, nadmetaće se Bratunac TRB, Igokea, Hanters Prijedor i domaćin Radnik. Ponovo će se igrati po sistemu svako sa svakim (raund robin). Bratunačka ekipa će prvi meč igrati sa Radnikom u subotu od 16:30, potom u nedjelju ujutro igraju sa Hantersima, pa sa Igokeom u večernjem terminu.

Read more

Juniori KK Bratunac TRB: Pokazali smo da imamo kvalitet i karakter!

U programu našeg radija ugostili smo juniore KK Bratunac TRB: kapitena Mihajla Lukića, Miloša Šarenca, Ivana Dragičevića i Milana Mlađenovića. Ova selekcija izborila je istorijski plasman na završni turnir, četiri najbolje ekipe, Republike Srpske, osvajanjem prvog mjesta na polufinalnom turniru u Bijeljini.

Read more

Načelnik Rankić ugostio mlade karatiste i košarkaše

Načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić, ugostio je danas mlade karatiste i košarkaše koji su postigli zapažene rezultate proteklog vikenda. Karatisti KK Miloš Delić su osvojili 9 medalja na prvenstvu Republike Srpske za djecu do 13 godina, dok su košarkaši juniorske selekcije KK Bratunac TRB prošli među četiri najbolje ekipe u Republici Srpskoj, osvajanjem prvog mjesta na polufinalnom turniru u Bijeljini. Sportisti će biti nagrađeni iz opštinske budžetske rezerzve za sport sa po 100 KM. Načelnik Rankić je naglasio da je cilj da Bratunac uskoro dobije još jednu dvoranu, kao i da se uredi prostor na stadionu i izgradi atletska staza.

Read more

JUNIORI KK BRATUNAC MEĐU 4 NAJBOLJA TIMA U REPUBLICI SRPSKOJ!

Juniori KK Bratunac TRB izborili su mjesto na završnom turniru, četiri najbolje ekipe, Republike Srpske. Večeras su savladali bijeljinski Radnik, koji je bio domaćin turnira, rezultatom 76:69. Juče je Bratunac bio bolji od Gacka – 81:67, a ranije danas su poslije tri produžetka izgubili od Slavije. Dvije najbolje ekipe sa istoka ukrstiće koplja sa najboljim timovima zapada Republike Srpske. To su Igokea i Prijedor.

Read more

Juniori Bratunca pobjedom započeli polufinalni turnir!

Juniorska selekcija KK Bratunac TRB trijumfovala je na startu polufinalnog prvenstva Republike Srpske. Večeras je u Bijeljini savladan KK Gacko sa 81:67. Na turniru učestvuju još, domaćin, Radnik i Slavija iz Istočnog Sarajeva. Bijeljinci su danas, takođe, zabilježili pobjedu. Ove četiri ekipe bore se za dva mjesta na finalnom turniru prvenstva Republike Srpske. Igra se po sistemu ,,raund robin“, odnosno svako sa svakim.

Read more

ZAKLJUČAK O RASPODJELI SREDSTAVA ZA SPORT U 2021.GODINI

Prenosimo vam Zaključak Opštine Bratunac o dodjeli sredstava za sport. Klubovima će biti raspoređeno 165.000 KM, 45.000 će otići na opremanje fitnes i bodi-bilding centara, a rezerva je 90.000, i iz nje će biti finansirane nagrade najuspješnijim sportistima, uređivani tereni, plaćano grijanje za dvoranu, nabavka opreme sportistima…

Read more