KK “Bratunac TRB“ – pripreme za novu sezonu i novo sponzorstvo

Danas smo u rubrici “Tema dana“ našeg radija ugostili sportskog direktora, trenera i košarkaše KK “Bratunac TRB“.

Sportski direktor Dane Dragičević predstavio je aktuelnu situaciju u klubu.

“Formirali smo ekipu i spremni ulazimo u novu sezonu. Produžili smo sponzorski ugovor sa kompanijom “TRB“ prije mjesec dana, a novina je da smo zaključili sponzorski ugovor sa sportskim kladionicama “WWin Williams“. Želim svima da im se zahvalim u ime kluba. Klub je u opticaj pustio i sezonske ulaznice, koje koštaju 50 KM i zamisao je da građani Bratunca, koji to žele, kupovinom ulaznice pomognu klubu. Takođe, novo je što smo dogovorili saradnju sa čuvenim doktorom Aleksandrom Jakovljevićem iz Banja Luke, koji će raditi preglede za košarkaše, kao i za sve članove mlađih selekcija. Trenutno imamo više od stotinu djece“ rekao je sportski direktor Dragičević.

Sa trenerom Ognjenom Radićem razgovarali smo o pojačanjima, pripremnom periodu i očekivanjima za predstojeću sezonu.

“Iza nas je dugo ljeto, gledali smo veliki broj igrača i mnogo vremena “potrošili“ da odlučimo koji igrači nam se najbolje uklapaju u tim. Cilj je bio da dovedemo momke, koji su dobri za atmosferu u ekipi, uz njihove igračke kvalitete, na bazi kojih mogu da iznesu naše ciljeve. Cilj kluba je opstanak, a sve što uradimo preko toga biće samo dodatni rezultat. Što se tiče priprema, započeli smo ih 1. septembra i trenutno privodimo kraju bazični dio. Na treningu pokušavam da igrače naviknem na kriterijum suđenja u Premijer ligi, odnosno na nešto grublju igru. Do sada smo odigrali tri kontrolna meča protiv: “Zlatibora“, “Slobode“ i “Kaknja“. Već u srijedu očekuje nas novi meč protiv “Kaknja“. Ovoga puta na domaćem terenu, u našem standardnom terminu od 18 časova. Poslije toga gostovaćemo “Zlatiboru“. Za početak oktobra planiramo još jedan susret, koji će biti generalna proba pred start sezone. Sezonu počinjemo 12. oktobra utakmicom protiv ekipe “Promo“ iz Donjeg Vakufa. Mislim da su tu podjednake šanse za trijumf. Nakon toga čekamo “Vogošću“ koja mi je nepoznanica za sada. Srednji dio sezone je nešto teži, jer imamo tri uzastopna susreta protiv članova ABA 1 i ABA 2 lige, ali sa svakom ekipom igramo po dva puta, tako da to ne treba da utiče na nas“ prokomentarisao je trener Radić.

Kapiten “Bratunca“ i u novoj sezoni biće Nemanja Pavlović.

“Ovo mi je šesta sezona u klubu. Mogu reći da je ovaj klub moja kuća, kao i ovaj grad. Nisam imao dilemu posle izborenog opstanka da li ću ostati, jer su iz kluba bili veoma korektni. Očekujem dobru sezonu i za sada mi sve izgleda još bolje nego prošle sezone. Kao neko ko je najduže u klubu, trudim se da olakšam prilagođavanje novim igračima, a pošto se radi o dobrim košarkašima i ljudima, to nije težak zadatak. Očekujem da podrška od strane navijača bude i bolja od one kakvu smo imali prošle sezone, a koja je, isto, bila veoma dobra. Koristim priliku da pozovem navijače da u što većem broju dolaze na naše mečeve i daju nam podršku, koja nam mnogo znači“ poručio je kapiten Pavlović.

Malik Hlučoveki je jedan od dva rukija koji će nastupati za bratunački klub u narednoj sezoni.

“Dolazim iz Omahe, Nebraska. Ovo mi je prva profesionalna sezona. Vesli Alseger mi je rekao sve najbolje o gradu i klubu. Igrali smo na istom koledžu “Bouling Grin Stejt“. Očekujem dobru sezonu, da igramo što bolje i da napredujem. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu i cilj će biti da dobijemo svaku. Postoje razlike između košarke ovdje i košarke koju sam ranije igrao. Najveća je ona u fizičkom smislu same igre. Takođe, drugačija su pravila. Na prošloj utakmici sam pokušao da tražim “tajm-aut“ dok je lopta bila u igri. To su najveće razlike koje sam primjetio“ zaključio je kroz osmjeh Malik Hlučoveki.

Piše: M.V.