KK “Bratunac TRB“ formirao tim za narednu sezonu

U prostorijama KK “Bratunac TRB“ danas su potpisani ugovori sa pet košarkaša, od kojih su trojica novi, a dvojica su tu bila i prethodne sezone.

Novi ugovori su potpisani sa plejmejkerom Radenkom Pilčevićem, bekom Goranom Vučićevićem i krilnim centrom Dejanom Ćupom. Ugovore su produžili kapiten Nemanja Pavlović i jedan od najboljih igrača iz prošle sezone, centar, Mladen Pantić.

Iskusni plejmejker Radenko Pilčević dolazi poslije sezone u ekipi “Lovćena“ sa Cetinja, sa kojim je igrao Aba 2 ligu. Rođen je 1986. godine, visok 188 cm, a tokom karijere nastupao je, između ostalog, i za kragujevački “Radnički“, mađarsku ekipu “Solnok“, njemačke ekipe“Mitldojčer“ i “Jena“ i mnoge druge ekipe.

Goran Vučićević dolazi iz Slovačke. Prošle sezone je nastupao za ekipu “Iskra Svit“ i prosječno je bilježio 8,5 poena uz dva skoka po meču. Visok je 196 cm, a rođen je 1990. godine. Ranije je igrao i za bijeljinski “Radnik“, “PAOK“ iz Soluna, špansku ekipu “Hospitalet“ i “Ibar“ iz Rožaja.

Dejan Ćup je “stari znanac“ bratunačke publike, jer je prethodne sezone nastupao za mostarski “Student“, gdje je bio jedan od najboljih igrača sa prosjekom od 13,9 poena i 7,3 skoka po meču. Rođen je 1983. godine u Banja Luci, a visok je 203 cm. Tokom bogate karijere nastupao je na Kipru, bio član “Igokee“, igrao u Sloveniji, a kratko je bio član i grčkog “Apolona“ iz Patre.

Pored njih, dres “Bratunca“ zadužiće i povratnik Stefan Radosavljević, koji se vraća nakon juniorskog staža u “Igokei“ i prošle sezone koju je proveo u Živinicama. Ovaj košarkaš je rođen 1999. godine, visok je 203 cm i igra na poziciji krilnog centra.

Američki bek DeMarko Foster, koji je imao dobru završnicu proteklog prvenstva, ostaje i za narednu sezonu, a pored njega u ekipi će biti i dva nova Amerikanca.

Prvi od njih je Malik Hlušoveki, košarkaš čiji smo dolazak potvrdili prije nekoliko dana. On dolazi sa koledža Emporia Stejt, visok je 185 i u pitanju je “kombo“ bek, odnosno pokriva pozicije 1 i 2. Prethodne sezone je postizao 11,7 poena uz nešto preko 50% šuta iz igre i 40% uspješnosti za 3 poena. Uzo to je imao 3,3 skoka i 3,2 asistencije po meču.

Još jedan američki igrač dolazi sa koledža, a u je pitanju Brajan Long, bek – nisko krilo, visok 195 cm. On dolazi sa koledža Meri Hardin – Bejlor. U novembru prošle godine bio je proglašen za igrača sedmice “ASC“ konferencije.

Pored ovih devet igrača, u timu će biti i nekoliko mladih košarkaša iz omladinskog pogona. Bratunački košarkaši sa pripremama kreću 1. septembra, a nekoliko dana ranije očekuje se dolazak američkih igrača.

M.V.