Juniori KK Bratunac TRB: Prvi cilj je ostvaren, trudićemo se da što više uradimo

KK BRATUNAC TRB JUNIORI

Juniori KK Bratunac TRB Mihajlo Lukić, Ivan Dragičević i Miloš Ilić, predvođeni trenerom Jugoslavom Petrićem, bili su gosti naše radio emisije ,,Dobar dan regijo“. Sa njima smo razgovarali o plasmanu juniorske selekcije na polufinalni turnir prvenstva Republike Srpske, njihovom bavljenju košarkom, treninzima, kao i o radu sa profesionalnim košarkašima.

Ova sezona bila je turbulentna, prekidana je zbog epidemiolške situacije, ali je Bratunac, nakon dvije pobjede nad Drinom Princip, sa najmlađom ekipom došao do mjesta među četiri najbolje ekipe ,,Istoka“. Mladi košarkaši ne žele tu da stanu, a ističu i podršku koju su, konačno, imali od publike.

– Ovo je bila jedna od najvažnijih, a vjerovatno i najvažnija utakmica naše generacije. ,,Noseće“ godište za juniorski uzrast je 2002. a mi imamo samo jednog igrača iz te generacije (Mihajlo Lukić). Svi ostali smo 2003. ili mlađi, a imamo i tri godine mlađe igrače. Nećemo se zadovoljiti ovim rezultatom i ići ćemo i dalje na pobjedu u svakoj utakmici. Zahvalio bih se trenerima, prije svega Jugoslavu Petriću, što nam je održao formu i kada nije moglo normalno da se trenira. Ja sam košarku počeo da treniram prije nekih desetak godina, jer sam bio najniži u razredu, pa da bih to malo promijenio i razvio se. Nakon toga sam zavolio ovaj sport – rekao je, kroz osmjeh Ivan Dragičević.

– Imali smo pauzu od oko pola godine, poslije utakmica sa Radnikom, zbog epidemiološke situacije. Nije bilo lako vratiti se u takmičarski ritam, pogotovo u periodu kada se normalno sezona završava i svi se posvećuju nekim drugim obavezama. Zbog pomenute situacije neke ekipe su i odustale od takmičenja, a mi smo odmjeravali snage sa Radnikom, Drinom, Bijeljinom Plus…Zahvalio bih se publici, mislim da su imali velikog uticaja, pogotovo u završnici meča sa Drinom, kada je bio egal. Smatram da nam je značilo iskustvo iz seniorske ekipe i treninzi sa iskusnim košarkašima, naročito u neizvjesnoj završnici, prilikom donošenja odluka – nadovezao se Mihajlo Lukić.

Centar Miloš Ilić imao je protekle sezone neke zapažene role i u seniorskoj ekipi. Trener Petrić ne vidi rezultat kao imperativ mlađih uzrasta.

– Košarkom se bavim oko deset godina. Kada sam odlučivao sa 5-6 godina kojim sportom ću da se bavim, odlučio sam se za košarku, jer je stariji brat već trenirao. Najmlađi smo tim u juniorskom uzrastu i zadovoljni smo što smo ostvarili primarni cilj, da dođemo do polufinalnog turnira. Tu je sad cilj da se odigra što bolje i eventualno napravi još veći rezultat. Dugo godina se znamo svi i igramo zajedno. Sigurno da mnogo znači iskustvo stečeno uz seniorski tim – istakao je Miloš Ilić.

– U klubu imamo oko 180 dječaka i djevojčica, sa kojima rade jako dobri treneri. Miloš Deurić je magistar fizičkog vaspitanja, tu su i Nemanja Jokanović i Dejan Živak, takođe fakultetski obrazovani. Sigurno da roditelji mogu imati sigurnost kada djecu povjere takvim osobama. Sa nama je do skoro bio i Ivan Petrović, ali on zbog privatnih obaveza nije u mogućnosti da trenira. Imali smo četiri takmičarske selekcije ove sezone: predpionire, pionire, kadete i juniore. Mislim da sam rezultat ne treba da bude u prvom planu kada su mlađe kategorije u pitanju. Jedino možda kod juniora to može da se ,,juri“ jer oni već polako ulaze u svijet seniorske košarke. Svrha mlađih kategorija treba da bude tehničko usavršavanje djece, jer ako se to ispusti, kasnije je teško nadoknaditi. Na tim detaljima veoma insistiram. Ova selekcija je mnogo bolje odigrala meč u Zvorniku, možda su sada imali malo više pritiska, meč je bio odlučujući, bilo je i publike. Moram reći da smo na ovoj utakmici imali više publike nego seniorska ekipa za cijelu sezonu – našalio se za kraj razgovora Jugoslav Petrić, trener juniora i pomoćni trener prvog tima. On je dodao i da mu je žao što seniorke ŽOK Bratunac nisu uspjele da se plasiraju u Prvu ligu Republike Srpske, jer je vidio koliko se djevojke i treneri trude, pošto se na treninzima u dvorani često susreću.

Tek treba da se vidi ko će biti rivali bratunačkim juniorima na polufinalnom turniru (Radnik sigurno), a najbolji timovi će na finalni turnir sa timovima iz zapadnog dijela Republike Srpske.

Piše: M.V.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *