Iz Gubera apeluju: Spasite simbol Srebrenice!

U Guberu je stanje alarmantno! Na adresu srebreničkog drugoligaša stigao je dopis iz FS RS u kome im je zaprijećeno suspenzijom ukoliko do 14.9.2018. godine ne izmire dugovanja koja imaju prema Savezu i službenim licima.

„Mi smo svjesni obaveza i dugovanja koje imamo, a to je ostatak za kotizaciju u iznosu od 3 500 KM (godišnji iznos kotizacije je 4 000 KM, a Srebreničani su uplatili 500 KM, op.a.) i dnevnice koje nisu isplaćene službenim licima koja su sudila utakmicu petog kola, u iznosu od 600 KM, ali trenutno nemamo nikakvih mogućnosti da ih isplatimo u tako kratkom roku. Pošto se Guber finansira iz budžeta Opštine, očekivali smo predviđenu tranšu, koja nije uplaćena na naš račun, tako da ni mi nismo u stanju da izmirimo dugovanja koja imamo. S obzirom da ni sredstva budžetom predviđena za funkcionisanje, čak i kada bi se redovno isplaćivala, nisu dovoljna da pokrijemo sve troškove, došli smo u situaciju da je dovedeno u pitanje odigravanje svih narednih mečeva, jer osim obaveza prema Savezu, ne možemo obezbijediti novac ni za prevoz fudbalera, kao ni jedan najskoromniji obrok u vidu sendviča. Ukoliko ne obezbijedimo potrebna novčana sredstva moraćemo napustiti takmičenje u Drugoj ligi, grupa Istok, što povlači prebacivanje u najniži rang, a možda i privremeno obustaviti svoj rad. Zato bih apelovao i zamolio sve Srebreničane i sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da pomognu rad kluba i da ne dozvole da se simbol Srebrenice ugasi. Sportski pozdrav! “, istakao je Admir Divović, predsjednik Gubera.

Kontakt sa predsjednikom Gubera može se ostvariti putem telefonskog broja 061/316–979 ili na mejl adresu: fk.guber.srebrenica@gmail.com

T.Golijanin