I Amerikanci u timu KK „Bratunac“

Košarkaški klub Bratunac je kompletirao tim za novu sezonu. Novi premijerligaš će prvi put u svojoj istoriji imati i Amerikance u sastavu.

Na poziciji krila angažovan je Vesli Alsegor, dok će na poziciji krilnog centra da igra Tavarion Niks koji je već igrao u ovom regionu za makedonski Gostivar.

Pored njih, dovedeni su plejmejker Nikša Nikolić (igrao za Leotar), te bek Stefan Nikolić (Mega, OKK Beograd, Keln, Jenisej i prošle sezone Oradea). Tu je i Nemanja Pavlović, bivši igrač Bratunca koji igra na pozicijama krila i krilnog centra, a nastupao je za Slogu Kraljevo u Radniku. Na poziciji centra je došao iskusni Mladen Pantić (FMP, Igokea, Alba).

Od prošlogodišnjeg tima su ostali: Goran Bogičević, Miroslav Milidrag, Dejan Alempić, Miroslav Kovač, Miloš Milošević, Miladin Momčilović, Dušan Maksimović, Ivan Jokić.

„Ambicije kluba prvenstveno su da se obezbjedi opstanak u ligi, a ako nam se ukaže prilika za više sigurno ćemo pokušati da je iskoristimo. Nadam se da ćemo kao i dosad u Premijer ligi BiH imati veliku podršku navijača što bi nam puno značio u debitantskoj sezoni“, istakao je Ognjen Radić, trener Bratunca.

Izvor: Srpskainfo.com