Guber ubjedljiv protiv tršićkog Podrinja

Guber je u posljednjoj kontrolnoj utakmici, odigranoj juče na Vidikovcu u Srebrenici, ubjedljivo savladao Podrinje iz Tršića, rezultatom 6:1.

Čak ni kiša, koja je padala tokom cijelog susreta, nije spriječila pedesetak najvjernijih navijača srebreničkog drugoligaša da bodri svoj tim.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 4:0, golovima Nalića, Đurića i dva puta A.Avdića, dok je, u nastavku, za domaći tim dvostruki strijelac bio Đurić, a za Podrinje G.Aćimović.

Adis Cibralić, predsjednik tima iz Srebrenice, smatra da je Guber još jednom dokazao svoj kvalitet u susretu sa ekipom iz samog vrha Regionalne lige, grupa Istok.

„Prije svega, moram da čestitam svim igračima Gubera na požrtvovanosti i igri koju su danas pokazali. Još jednom se pokazalo da je pripremni period dobro i kvalitetno urađen i da trener Mališić stvara tim koji će u predstojećem periodu sigurno postizati dobre rezultate i ostati u vrhu tabele. Iako smo postigli ubjedljivu pobjedu, ovako visok rezultat nije odraz onoga što je protivnička ekipa prikazala na terenu. Fudbaleri Podrinja su imali nekoliko izglednih šansi, ali naš golman Bogičević je još jednom pokazao zašto je bio junak prethodne polusezone. Teren je bio natopljen vodom, blatnjav, težak za igru, ali oba tima su pružila svoj maksimum i siguran sam da je publika uživala u dobroj fudbalskoj predstavi. Drago mi je što su na dobrom putu da se za mjesto standardnih prvotimaca izbore mladi Petrović i Skejić, a nadam se da će naš Jevtić i u nastavku biti u vrhu liste najboljih strijelaca u ligi. Mi nastavljamo sa trenažnim procesom i spremni ćemo dočekati prvu utakmicu, koju u nedjelju igramo u gostima u Bogutovom Selu, sa domaćom Mladosti“, kazao je predsjednik Gubera.

Guber je utakmicu počeo u sastavu: Bogičević, Janjić, Jašarević, Cibralić, Petrović, Smajlović, A.Avdić, Skejić, Nalić, Jevtić i Đurić, dok su na klupi bili: Mandić, N.Avdić, Merdžić, Ilić i Bećirović. Trener: Mirko Mališić.

T.Golijanin